Letartóztatásban a védettségi igazolással visszaélés gyanúsítottjai

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája által 2021. november 25-én letartóztatott két nőt 88 rendbeli kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével és ugyanennyi rendbeli védettségi igazolással visszaélés bűntettével gyanúsítja a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, írja a birosag.hu

A gyanú szerint a letartóztatott terheltek 2021 nyarán különböző személyek részére, anyagi ellenszolgáltatás fejében, hamis és valótlan tartalmú igazolásokat állítottak ki, az azokat felhasználók pedig jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványokhoz.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúkat befolyásolnák, ezzel a bizonyítást megnehezítenék, illetve a bíróság a bűnismétlés konkrét és reális veszélyének fennálltát is alaposnak találta.

A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*