Liftben és a lépcsőházban inzultálta a 12 és 13 éves lányokat a tróger – 15 év fegyházbüntetés vár rá

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. november 14-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben az ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletével és szemérem sértés bűntettével vádolja a terheltet – írja a birosag.hu.

A vádirat szerint az előző büntetéséből napokkal korábban szabaduló férfi 2023. március 20-án a kora délutáni órákban felfigyelt az egyedül hazafelé sétáló, 13 éves kiskorú sértettre, akit hazáig követett. A vádlott a sértett után beszállt a társasház liftjébe, amelynek ajtaját az indulást követően felfeszítette azért, hogy a felvonó megálljon. A terhelt a kislány életkorát tudakolta, illetve még pár kérdést intézett hozzá, majd a már a kérdésektől is megrémült kislányt azzal fenyegette meg, hogy ha nem mutatja meg a bugyiját, akkor megszurkálja őt. A kiskorú sértettet a férfi tovább fenyegette és megragadta a torkát. Amikor a kislány félelmében kigombolta a nadrágját, a vádlott engedett a szorításán, amelyet a lány kihasznált és segítségért kiabált, valamint megnyomta a lift segélyhívó gombját. A felvonó ajtaja kinyílt a vádlott elmenekült a helyszínről.

A második vádpont szerint néhány perccel a fentieket követően a vádlott felfigyelt egy 12 éves kiskorú lányra, akit követni kezdett és bement utána egy társasházba. A vádlott azért, hogy nemi vágyát felkeltse, a kislányt maga elé engedte, majd hátulról a combjánál megfogta és megpróbálta felemelni őt, a kislánynak sikerült a fogásból kiszabadulni és felszaladt a lépcsőn, ahova a vádlott nem követte, hanem elmenekült.

A mai előkészítő ülésen az ügyészség képviselője indítványozta, hogy amennyiben a terhelt beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélje azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott a bűnösségét nem ismerte be, ezért a büntetőeljárási törvényeknek megfelelően a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás a vádlott és tanúk kihallgatásával 2024. január 30-án folytatódik.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*