8115 alkalommal zaklatta telefonon a rendőr az egykori élettársát

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. április 11-én, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a volt rendőrnek az ügyében, aki volt élettársát folyamatosan követte, zaklatta és megöléssel fenyegette. A férfi még szolgálat közben is kezdeményezett zaklató telefonhívásokat, írja a birosag.hu

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben úgynevezett mértékes indítványt tett a büntetésre vonatkozóan. A férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmények elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról lemondott, ezt a bíróság elfogadta.

Az elsőfokú bíróság a férfit zaklatás bűntettében, testi sértés vétségében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt a bíróság – az ügyészi mértékes indítvánnyal egyezően – halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet szerint a vádlott volt címzetes rendőr zászlós 2011 augusztusától 2019 június elejéig élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A férfi és a nő között a kapcsolat már 2018 őszén megromlott, ezért a sértett már akkor felszólította a vádlottat, hogy a tulajdonában álló, azonban közösen használt házból költözzön el. A férfi erre nem volt hajlandó, ezért közöttük folyamatosak voltak a veszekedések, amelynek hatására a sértett 2019. június 6-án elköltözött saját házából. Az ingatlant a nő később el is adta a vádlott részére. 
A kapcsolat megszakítását a vádlott nem tudta elfogadni, a férfi naponta többször hívta telefonon a sértettet és követelte, hogy költözzön vissza hozzá, mert ha nem teszi, akkor bántalmazni fogja és megöli őt. A vádlott rendszeresen követte is volt élettársát a berettyóújfalui munkahelyétől a közös gyermekük iskolájáig, majd onnan a lakásig. A volt rendőr 2019. július 6. és 2019. november 13. között összesen 8115 alkalommal kereste és hívta fel telefonon volt élettársát. A hívások napi átlagban 30 alkalommal történtek, viszont amennyiben a nő nem fogadta a férfi hívásait, akkor ez 50-60 alkalomra emelkedett. A rendőr zászlós még szolgálat közben is kezdeményezett zaklató telefonhívásokat.

Hívásai során a férfi közölte a sértettel, hogy ha nem vele fog élni, akkor mással sem fog, majd azzal fenyegette a nőt, hogy gépkocsival elüti. A vádlott 2019. július 15-én is követte a sértettet, aki közölte, hogy be fog menni a rendőrségre és segítséget fog kérni. Erre a vádlott megfenyegette a nőt és azt mondta, hogy ha ezt megteszi, akkor biztosan végük lesz. Pár nappal később a férfi már megöléssel és agyonütéssel fenyegette a megrémült nőt, aki a folyamatos zaklatás miatt 2019. július 26-án feljelentette a vádlottat, aki ellen nyomozás indult a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen. A vádlott szolgálati jogviszonya ezután meg is szűnt. A férfi 2019. október 23-án egy berettyóújfalui élelmiszerbolt előtt a sértettet leköpte, majd a bal fülét meg is húzta. Pár nappal később a vádlott megvárta a munkából hazatérő nőt, aki kérte, hogy hagyja őt békén és távozzon. A férfi erre nem volt hajlandó, majd a nőt tenyérrel arcon ütötte. A sértett az eset során könnyű sérülést szenvedett. A cselekmény alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást riadalmat keltsen.

Dr. Kiss László bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elszaporodottságát, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét és azt, hogy megbánó magatartást tanúsított.

A bíróság ítélete nem jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*