Birkapörköltet, kétmilliót kért ügyfelétől a szolnoki ügyvéd a bíró megvesztegetéséért

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy szolnoki ügyvédet, írja az ugyeszseg.hu

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult.

Az apa  2011 májusában, a vádirat bíróságra történő benyújtása után azzal kereste meg – az általa már korábban ismert – szolnoki ügyvédet, hogy lássa el lánya védelmét a büntetőeljárásban.

A megalapozott gyanú szerint az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kettő millió forintért cserébe, az ügyben meghatalmazott védőként eljárva, a bírón keresztül – a kért összegből neki jogtalan előnyt juttatva – elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és pénzbüntetést kapjon.

Az ügyvéd ajánlatát a férfi elfogadta, és a lánya védelmének ellátásáért, valamint az eljáró bíró megvesztegetése érdekében a kért összeget kifizette.

Az ügyvéd a pénzen túl – azt állítva, hogy azt az eljáró bírónak fogja elvinni – kért egy fazék birkapörköltet is, amit a férfi még az ítélethirdetést megelőzően átadott az ügyvédnek.

2014-ben a férfi testvére ellen is büntetőeljárás indult, amely ügyben a bíróság ittas járművezetés miatt pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.  

Az ítélethirdetést követően a férfi ismét felvette a kapcsolatot az ügyvéddel annak érdekében, hogy a másodfokú büntetőeljárás során védőként járjon el.

Az ügyvéd ez alkalommal is felajánlotta segítségét, és azt ígérte, hogy – az eljáró bíró megvesztegetése útján – ezen ügyben is elintézi, hogy ne vegyék el a férfi testvérének jogosítványát. A férfi az ügyvéd által kért kettő millió forintot kifizette.

A más ügyben letartóztatásban lévő gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*