Isztambuli Egyezmény ez ellen is véd: Tíz évet kapott az anyósát késsel összevagdaló, nyaki ütőerét átvágó nő

Az emberöléssel vádolt nő az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság – írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vádlott, élettársa és az anyósa között rendszeresek voltak a veszekedések. Az anyós 2019. május 31-én kérdőre vonta a vádlottat a mosószer elhasználása, valamint a hősugárzó engedélye nélküli használata miatt.

A nőtt a vita miatti indulatában a konyhaszekrény fiókjából magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést és azzal a 70 éves asszonyt megszúrta a jobb vállán. A sértett hanyatt esett miközben kiabált, a kezével védekezett, és ráfogott a késre. A vádlott azért, hogy a sértett elengedje a kést, megharapta a bal csuklóját és felkarját. Mivel a sértett tovább kiabált, elhallgattatása érdekében a vádlott belenyúlt az asszony szájába, majd a késsel megszúrta a jobb alkarján, a bal vállán és a nyaka bal oldalán, amelyet követően az idős asszony életét vesztette. A vádlott telefonon értesítette a segélyhívó központot, a helyszínen megvárta rendőröket és a mentőket.

Az egyik nyaki szúrás olyan nagy erejű volt, hogy átvágta a sértett nyaki fő verőerét.

A Fejér Megyei Főügyészség a nővel szemben emberölés bűntette miatt emelt vádat a Székesfehérvári Törvényszéken.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, ítéletet hirdetett, és a nőt bűnösnek mondta ki, 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*