„Most megöllek, megfojtalak, dögöljél meg te dög” – így fenyegette az anya a gyermekét

A Zalaegerszegi Törvényszék 2021. május 5. napján tartott előkészítő ülést, majd ezt követően tárgyalást, annak a nőnek az ügyében, aki megfenyegette gyermekét, hogy megöli, írja a birosag.hu

A vád szerint a vádlott 2002-ben létesített élettársi kapcsolatot egy férfivel, amiből 2012-ben egy fiúgyermek született. Mindvégig a nő szüleinél laktak, majd mivel az élettársak viszonya a gyermek születése után megromlott, a férfi elköltözött. 2016-tól a nő rendszeresen fogyasztott szeszes italt, alkohol problémái a szakítást követően súlyosbodtak, és 2017 júniusában ez odáig fajult, hogy az akkor 5 éves gyermek elrejtette az alkoholos üveget az anyja elől, ezért a nő megütötte. A történtekről a vádlott édesapja értesítette a gyermek édesapját. A férfi magához vette a fiát, gyermekelhelyezési pert indított és a bíróság nála helyezte el a kiskorút. A fiú eleinte az édesanyjával kéthetente, majd heti rendszerességgel találkozott. A vádlott a láthatások alkalmával rendszeresen alkoholos befolyásoltság alatt állt, és sokszor előfordult, hogy a szeszes italt nyugtatókkal együtt fogyasztotta. Emiatt agresszívvá, kötekedővé vált, több esetben is dulakodott az édesapjával. A nő 2020 júliusában a délutáni órákban már elkezdett inni, amelytől az esti órákra olyan hisztérikus állapotba került, hogy a gyermekét kezdte hibáztatni a pár nappal korábban elhunyt édesapja halála miatt. Több alkalommal megütötte a fiú hátát, megkarmolta, a fejét az ajtónak ütötte és közben azt kiabálta, hogy „megöllek”. A gyermek a fürdőszobába menekült, ahová az anyja szintén követte és azt ordította, hogy „most megöllek, megfojtalak, dögöljél meg te dög”. A nő édesanyja próbálta megfékezni a lányát, s közben a fiú kimenekült a nappaliba, ahol az anyja a földre rántotta. A nagymama unokája védelmében a kanapéra lökte és lefogta a lányát és azt kiabálta a gyereknek, hogy meneküljön az utcára és hívjon segítséget. Egy éppen arra járó nő a nagymama és az unokája segítségére sietett és értesítette a hatóságot. A kiskorú sértett a nyakán, a hátán, a vállán, a mellkasán és az arcán bőrpírral járó, illetve hámfosztásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen a személyesen megjelent vádlott nem ismerte el bűnösségét. Nyilatkozatában előadta, hogy 2020. július 29-én valóban fogyasztott alkoholt, ideges, feszült volt. A gyermeke a nagymamájával volt, míg ő a szobájában italozott. A vádlott elment a fiúknak fürdővizet engedni, majd amikor a gyermek utána ment,  annyira megijedt a kinézetétől, hogy kirohant a helyiségből, s az ezt követő kergetőzés közben, lehet, hogy megkarmolta a fiú hátát.
 
Miután az előkészítő ülés nem vezetett eredményre, a bíróság tárgyalást tartott. A bíró felolvasott a kihallgatási jegyzőkönyvekből, tanút hallgatott meg, valamint lejátszotta a kiskorú sértett vallomását tartalmazó videofelvételt. A nő a tárgyaláson tett vallomásában az előkészítő üléshez hasonlóan mesélte el a történteket azzal a kiegészítéssel, hogy csak kis mennyiségű bort ivott, illetve hangsúlyozta, hogy nem okolta a gyermekét a nagyapja halála miatt, azonban elismerte, hogy a vita hevében egyszer elhangzott tőle, hogy „megöllek, agyoncsaplak”.

Az ügy tárgyalása 2021. június 16. napján további tanúk meghallgatásával és szakvélemények ismertetésével folytatódik.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*