Hetente többször karmolta, olvasókönyvvel, vállfával, fakanállal bántalmazta gyermekét a hódmezővásárhelyi anya

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki édesanyja és gyermeke sérelmére is követett el bűncselekményt, írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vádlott a házastársával és édesanyjával közösen nevelte a korábbi házasságából származó kiskorú gyermekét, aki 2019. szeptemberében iskolába került. Az anya az év végéig a neki nem tetsző dolgok, illetőleg az iskolában felmerült problémák miatt, így többek között, ha a házi feladat nem készült el, rendszeresen hangosan kiabált, veszekedett a sértettel, továbbá a gyermeket hetente többször bántalmazta, karmolta, olvasókönyvvel, illetőleg vállfával, fakanállal többször megütötte.  A bántalmazások hatására a kiskorú a lakásban többször elbújt, de amikor a vádlott megtalálta, akkor a bántalmazásokat tovább folytatta.

Mindezeken túlmenően a vádlott a gyermeke jelenlétében évek óta rendszeresen kiabált és veszekedett az édesanyjával is, akit trágár módon szidalmazott, illetőleg bántalmazott is.

A vádlott cselekményeinek hatására a kiskorú félelmében 2019. decemberében otthonról elszökött, majd őt a rendőrség találta meg és kísérte haza.

A vádlott fenti magatartásával a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott, mindamellett fizikai és lelki bántalmazásaival a kiskorú nevelésére és felügyeletére, valamint gondozására vonatkozó kötelezettségeit súlyosan megszegte és ezzel a sértett testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*