Részegen bántalmazta 12 éves gyermekét az anya, a csepeli rendőrök kiemelték a gyereket

Évek óta terrorban tartotta az alkoholista anya a gyermekét, a Csepeli Gyámhivatal nem tett semmit sem – a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitánysága avatkozott közbe, kiemelték a gyermeket a bántalmazó anyától.

Megkerestük a BRFK-t, az üggyel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztattak:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2020. május 26-án 16 óra körül egy 44 éves apa ment be a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányságára, segítséget kérni azért, mert 12 éves gyermekét szeretné elhozni a volt feleségétől, és abban kérte a rendőrség segítségét, hogy a gyermeket vegyék el az anyjától és a rendőrség adja át neki.

A kerületi rendőrkapitányságon az ügyben megkapta a teljes körű felvilágosítást, valamint közölték vele, hogy a bírósági végzésben foglaltakkal ellentétesen – amely a gyermeket az anyánál helyezte el – a rendőrség nem intézkedhet. A férfinek azt is elmondták, hogy amennyiben a gyermekkel kapcsolatosan olyan körülményt tapasztal, ami rendőri intézkedést igényel, úgy a rendőrség megteszi a szükséges intézkedést.

Az édesapa később elment a volt felesége csepeli lakásához és bejelentést tett a 112-es segélyhívón gyermekbántalmazásról.

A kerületi rendőrök 11 percen belül a helyszínre érkeztek, ahol megkezdték az intézkedést.

A rendőrök a helyszínen meghallgatták az édesapát, a gyerek anyját és a gyereket is. Az édesapa elmondta, hogy a bejelentést azért tette, mert a gyermek telefonon felhívta és elmondta neki, hogy édesanyja ittasan bántalmazta.

A gyermek édesanyja az intézkedéskor láthatóan ittas állapotban volt, így a járőrök szondát is alkalmaztak.

A rendőröknek a gyermek a helyszínen elmondta, hogy az édesanyja rendszeresen alkoholt iszik és bántalmazza. A gyermek azt is elmondta, hogy fél anyjától.  

A helyszínen az anya önként átadta a gyereket az apának. A rendőrség jelzéssel élt a gyámhatóság felé.

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt – közölte a BRFK.

Részlet a gyermek segítségkérő üzenetéből

A gyermek kimentésében közreműködött az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület is.

A családban nem csak az édesanya a bántalmazó: édesapát volt anyósa késsel szúrta meg. Anyuka egykori rendőr élettársa is rátámadt az édesapára, később a férfi az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület nyilvános rendezvényen bocsánatot kért az apukától.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*