Társkereső fúria: zsarolta a fővárosi nő a társra vágyó férfiakat, letartóztatták

A fővárosi rendőrök elfogtak egy nőt, aki egy társkereső oldalon megismert férfit zsarolt. Mint kiderült, nem ez volt az első eset, de ezúttal nem úszta meg az őrizetet, írja a police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányságán egy férfi tett feljelentést, mert internetes társkereső oldalon került kapcsolatba egy nővel, akivel több üzenetet váltott. A nő a közeledést zsarolással hálálta meg; a férfitól pénzt követelt az üzenetek titokban tartásáért. A férfi a kérést teljesítette; 60 ezer forintot utalt át a megadott bankszámlára, majd megszakította a kapcsolatot zsarolójával. A nőnek ez sem volt elég, álnéven hozott létre egy felhasználói fiókot, amelyen keresztül felkereste a férfi ismerőseit. Egyikőjüket szintén sarokba akarta szorítani és további pénzt követelt tőle a sértett védelme érdekében, de ezúttal már nem járt sikerrel.

A kőbányai nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd 2022. június 1-jén elfogták és előállították a zsarolás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható F. Erikát. A 22 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kiderült, hogy a nő 2020-ban nyolc másik férfit zsarolt meg hasonló módon. Utóbbiak miatt a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon is eljárást indítottak vele szemben, amely jelenleg is tart. 

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*