Szegedi Gyámhivatal: dr. Pappné dr. Kovács Ildikó gyámügyis férjének, dr. Papp Csabának ad megbízásokat a hivatal

Szegedi Dóm - kép: szeretlekmagyarorszag.hu / szegyenpad.com

dr. Pappné dr. Kovács Ildikó miután visszaadta az ügyvédi igazolványát, kormánytisztviselői esküt tett, és a Szegedi Kormányhivatal Gyámügyi Osztályán gyámügyi előadóként próbál szerencsét. Ildikó asszony nevét viseli a Kovács Ügyvédi Iroda, ahol férje, dr. Papp Csaba ügyvéd. Eddig minden rendben, azonban a Szegedi Gyámhivatal rendszeresen kirendeli munkatársa férjét, dr. Papp Csabát, sőt, ügyvéd úr ügyfél oldalán is fel-fel bukkan a gyámhivatali eljárások során úgy, hogy kedves felesége a szomszéd szobában ügyintéz. Megkerestük a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottat, és a Szegedi Járási Hivatal vezetőjét is.

Miután bizonyos információkat kaptunk a Szegedi Gyámhivatal családbarát légköréről, bemelegítésként indítottunk egy közérdekű adatkéréssel – arra voltunk kíváncsiak, hogy a kiskorú gyermekek ügyeiben mely ügyvédeket, ügyvédi irodákat rendeli ki a Szegedi Gyámhivatal. A dokumentum 2. oldala árad a meghittségtől:

A sikeres közérdekű adatkérésünknek örvendezve arra gondoltunk, hogy megkérdezzük dr. Juhász Tünde kormánymegbízott asszonyt, olybá’ mit szól a Papp-házaspár hivatali romantikájához. Megkeresésünkben arra is felhívtuk dr. Juhász Tünde figyelmét, hogy dr. Papp Csaba ügyvédként, ügyfél jogi képviselőjeként is jelen van a Szegedi Gyámhivatal előtt folyó, kapcsolattartás bővítése és járulékai ügyben, avagy nem csak a Szegedi Járási Hivatal rendeli ki saját munkatársa férjét, hanem ügyfelek oldalán is erősítésre kerül a gyámhivatalba – és a kormánytisztviselői hivatásba – vetett közbizalom. A közbizalommal kapcsolatosan feltettünk hat kérdést:

  1. Mi az oka annak, hogy a Szegedi Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya nem jelentette be a személyi összeférhetetlenség okán elfogultságát?
  2. Miképp egyeztethető össze a közigazgatási hatósági eljárási törvény alapelveivel, preambulumjával az, hogy a személyi összeférhetetlenség ellenére folytat le hatósági eljárást a Szegedi Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya?
  3. Törvényesnek tartja-e a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Szegedi Járási Hivatal Gyámügyi Osztály CS-06/C01/484-10/2020. sz., 2020. március 25. napján kelt végzését? Kérem válaszukat indokolni szíveskedjenek.
  4. Be kívánja-e jelenteni elfogultságát a CS-06/C01/484-10/2020. sz. ügyben a Szegedi Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya a Papp-házaspár kapcsán fennálló összeférhetetlensége miatt?
  5. Kíván-e törvényességi felügyeleti jogkörével élve vizsgálatot lefolytatni a Csongrád Megyei Kormányhivatal?
  6. Milyen jogorvoslati, érdemi intézkedést kíván megtenni a Csongrád Megyei Kormányhivatal?

Alant dr. Juhász Tünde kormánymegbízott bőbeszédű válasza:

Nem adtuk fel, ezt követően arra voltunk kíváncsiak, vajon miképp tájékoztatja az olvasókat a Szegedi Gyámhivatal osztályvezetője, Lantainé dr. Szecskó Nóra, íme:

Szegeden – sőt, dr. Juhász Tünde után Csongrád-Csanád megye összes kormányhivatalában – nem jelent gondot az, hogy az ellenérdekű ügyfél jogi képviselőjének felesége ugyanazon kormányhivatali osztályon dolgozik. Sőt, az általunk nevesített, Szegedi Gyámhivatal előtt folyó ügy másik érdekessége az, hogy dr. Pappné dr. Kovács Ildikó – amikor még ügyvéd volt – bíróság előtt képviselte édesanyát, majd ezt követően a férje vette át a képviseletét. Az ügyvéd és jogi képviselő szabad választása rendben van, azonban nyilvánvalóan személyi összeférhetetlenség merül fel a Szegedi Gyámhivatal mint munkáltató, és az ügyfél képviseletét ellátó jogi képviselő közt, ráadásul az időközben gyámügyi szakügyintézői feladatkört ellátó Pappné részt vett a bírósági eljárásban is.

Nincs szégyenpadra ültetés minisztérium megkeresése nélkül – szerkesztőségünk megkeresi az Emberi Erőforrások Minisztériumát, arra leszünk kíváncsiak, hogy a legfőbb szakmai szervnek vajon elnyeri-e a tetszését a Papp-féle szegedi családi szett.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

1 Trackback / Pingback

  1. Szegedi Gyámhivatal: dr. Pappné dr. Kovács Ildikó gyámügyes megbukott szerkesztőségünkkel szemben | szegyenpad.com

Válasz írása

Your email address will not be published.


*