Ügyészségi vizsgálatot kezdeményeztünk a 11 éves cégtulajdonos gyermek ügyében

Szerkesztőségünk a Somogy Vármegyei Főügyészség Magánjogi Osztályához fordult kk. H. A. Antal cégtulajdonlási ügyében, mivel felmerült annak gyanúja, hogy a kiskorú gyermeket kétes ügylethez használják a szülei az adóssággal terhelt cégben.

Előzmények

Tizenegy éves gyerek cége építene lakóparkot a Balatonnál

Balatonszabadi képviselőtestülete május 25-i ülésén tárgyalta két, a községben tervezett lakópark ügyét. Ahhoz, hogy megépülhessenek, módosítani kell a helyi építési szabályzatot, amire a képviselők késznek mutatkoztak. Az egyik lakópark egy siófoki vállalkozóhoz is kapcsolódik. A másik kérelmező a Monroyal Invest Kft. nevű cég, amelynek egyedüli tulajdonosa egy tizenegy éves tanuló.

Dr. Szalayné dr. Teveli Alíz főügyészségi ügyész szerkesztőségünknek címzett részletes tájékoztatása szerint a kétes üzletrész-szerzési ügyben az ügyészség (már) fellépni nem tud, mivel egyrészt az üzletrész-ajándékozáshoz nem szükséges a gyámhivatal hozzájárulása, másrészt az ügyészség céggel szembeni perindítási határideje lejárt. Ugyanakkor az Somogy Vármegyei Főügyészség a közérdekű bejelentésünket további vizsgálat lefolytatásának céljából áthelyezte a Pest Megyei Főügyészségre.

A Somogy Vármegyei Főügyészség T.FK.1917/2023/5/II. számú tájékoztatása

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*