Szájmaszkkal üzletelő csalókat tartóztattak le – 850 ezer Ft kárt okoztak

A Pécsi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik nem létező szájmaszkokkal üzleteltek – írja az ugyeszseg.hu

A megalapozott gyanú szerint a budapesti pár jogosulatlanul belépett egy számukra ismeretlen személy e-mail fiókjába, majd a jelszót megváltoztatva felhasználták az e-mail fiókot bűncselekmények elkövetéséhez.

A gyanúsítottak az email fiókkal  regisztráltak egy internetes portálon, és a járványügyi helyzetet kihasználva légzésvédő maszkokat hirdettek.

A elkövetők a szájmaszkokkal nem rendelkeztek, céljuk a valótlan tartalmú hirdetésekkel az volt, hogy a koronavírus miatti vészhelyzetet kihasználva a hirdetésre jelentkező személyek által átutalt vételárat jogtalanul, rendszeres haszonszerzésre törekedve megszerezzék, és ezáltal a sértetteknek kárt okozzanak.

A gyanúsítottak a hirdetésre jelentkező személyeknek megadták bankszámláikat ahova a sértettek a pénzt átutalták.

A hirdetésre az ország különböző területéről jelentkeztek. A  nyomozás jelenlegi állása szerint 6 sértettnek összesen 850.000 forint kárt okoztak.

A gyanúsítottak cselekménye többrendbeli csalás és információs rendszer megsértése bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően mivel fenn áll a bűnismétlés veszélye és tartani lehet attól, hogy a bizonyítást meghiúsítanák, megnehezítenék.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*