Koronavírus: Franciaországban a légierő a leterhelt keleti országrészből nyugatra szállítja a betegeket, egészségügyi szuperexpressz indul

A francia légierő kedden újabb koronavírussal fertőzött betegeket szállított el a leginkább leterhelt kelet-franciaországi Mulhouse kórházából a nyugati országrészben található Bretagne-ba – jelentette be Florence Parly hadügyminiszter. Olivier Véran egészségügyi miniszter pedig arról tájékoztatott, hogy a világon először egészségügyi szuperexpresszeket indít a kormány további betegek áthelyezésére – írja az MTI.

Kép: ouest-france.fr

Olivier Véran egészségügyi miniszter a nemzetgyűlésben bejelentette, hogy a világon először szerdán elindul az első egészségügyi szuperexpressz (TGV), amelyen harminc beteget visznek el Mulhouse-ból és Strasbourgból az ország más részeibe.

Julien de Normandie lakhatási miniszter azt közölte, hogy a kormány kérésére az Airbnb-rendszer elindít egy oldalt, amelyen egészségügyi dolgozók és szociális munkások és más önkéntesek ingyenesen juthatnak kórházak és idősotthonok közelében lévő lakásokhoz annak érdekében, hogy a saját környezetüket minél kisebb egészségügyi kockázatnak tegyék ki.

A kezdeményezést Open Homes-nak, franciául Appart solidaires-nek nevezték el. A franciaországi Airbnb az ingatlanjukat a fertőzötteket ellátók egyéni, elkülönített elszállására felajánló tulajdonosoknak szálláshelyenként öt éjszakára 50 eurót fizet. Az akciót 2020 április végig hirdették meg, s azt kérik a jelentkezőktől, hogy legalább két hétre ajánlják fel a lakásokat.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*