Kolozsváron szentelt kanállal „osztogatják” a koronavírust (VIDEÓ)

Hihetetlen jelenetek zajlottak vasárnap délben a kolozsvári ortodox katedrális előtti téren, ahol a pópák a koronavírus-járvány miatt hatósági rendelkezéseket és alapvető egészségügyi elővigyázatossági szabályokat felrúgva, ugyanazzal a kanállal áldoztatták meg az embereket. A közösségi oldalakra több videó is felkerült az eseményről, amelyeket jól látszik, hogy a pópa még arra sem veszi a fáradtságot, hogy két hívő között bár formaságból megtörölje a kanalat – írja a maszol.ro

Az alábbi felvételt Răzvan Dan, a cluj24.ro portál munkatársa készítette, aki cikkében arról is beszámol, hogy a hívek kérdőre vonták, amiért felvételt merészelt készíteni az eseményről:

Security Check Required

No Description

A felvétel alatti kommentelők közül többen bejelölték a Román Rendőrséget, illetve a belügyminisztériumot, így remélve, hogy a hatóságok intézkednek a szabályszegő pópák ellen. A Román Ortodox Egyház egy korábbi közleményében jelezte, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel kivételesen eltekint attól az előírástól, hogy a híveknek meg kell csókolniuk a templomokban lévő ikonokat. A közleményben jelezték, hogy akik fertőzéstől tartanak, megkérhetik a pópát, hogy használhassák áldoztatáskor a hazulról hozott kanalukat. Egy vasárnap estétől hatályba lépő katonai rendelet értelmében tilos lesz a misék és istentiszteletek megtartása hívek részvételével.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*