Helyreigazítás

„A gyámhivatal szeretné, ha minél több gyerek zuhanna ki az ablakon?” című, 2017. szeptember 18. napján megjelent írásunkban valótlanul állítottuk, hogy az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, élén Bleszkánné Kis Ildikóval megtesz azért, hogy minél több, a nemrégiben történt esethez hasonló – amikor egy felügyelet nélkül hagyott kislány kiesett az ablakon és szörnyethalt – incidens történjen.

Valótlanul és megalapozatlanul állítottuk, hogy az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ semmit sem csinált és „továbbra sem mozdította a fület botját sem.”

Nem felel meg a valóságnak, hogy az intézmény nem tett semmit, amikor tudomására jutott, hogy az anya rövid időre egyedül hagyta a gyermeket, ugyanis a családgondozó az anyát figyelmeztette, hogy a gyermekeket nem hagyhatja felügyelet nélkül.

Előadjuk, hogy a cikkben szereplő rendőrségi döntés egy részletének feltüntetése hamis színben tüntette fel a valós tényt, miszerint a rendőrség a feljelentést bűncselekmény hiánya miatt elutasította.

A valóság az, hogy az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ minden egyes ügyben a jogszabályok és a szakma szabályainak betartásával a gyermek érdekének figyelembevételével, a gyermekek érdekében járt el.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*