A Miskolci Törvényszék közleményt adott ki az Orosz Bernadett ellen folyó személyiségi jogi perről

Fotó: nokert.hu

Személyiségi jogi perben tartott perfelvételi tárgyalást a Miskolci Törvényszék 2020. szeptember 28-án, írja a birosag.hu

5 milliós kártérítést követel a férfi, aki brutálsian megverte Orosz Bernadettet

Bántalmazója beperelte azt a nőt, akit novemberben brutálisan összevert. A férfi 5-millió forintot követel Orosz Bernadettől, mert szerinte megsértette a sze…

A felperes férfi személyiségi jog megsértése miatt keresettel élt az alperes nővel szemben a Miskolci Törvényszéken. Kérte, hogy a törvényszék ítéletében állapítsa meg, hogy az alperes megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy korábban az alperes saját közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a férfi nevét, foglalkozását és egyéb személyes adatait. Az alperesnek a közösségi oldalán tett közlése miatt kérte annak a megállapítását is, hogy az alperes megsértette a jóhírnevét és a becsületét. A felperes 5 millió forint összegű sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni a nőt.

Az alperes a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett viszontkeresetet terjesztett elő, melyben azt kérte megállapítani, hogy felperes korábbi bántalmazó magatartásával megsértette az élethez, testi épséghez és egészséghez fűződő személyiségi jogait. A jogsértés miatt 7,8 millió forint összegű sérelemdíj és a jogsértéssel összefüggésben felmerült 2,2 millió forint összegű kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a felperes férfit.

Az alperes kérte az eljárás felfüggesztését a férfival szemben indult büntetőeljárás jogerős befejezéséig, azonban azt a felperes ellenezte. A vonatkozó eljárásjogi szabályok értelmében az eljárás felfüggesztésére nem volt lehetőség, ezért a bíróság perfelvételi tárgyalást tartott. A tárgyaláson a felek a keresetben, illetve a viszontkeresetben foglaltakat fenntartották, az írásban előterjesztett nyilatkozataikat a bíróság felhívására részben pontosították; azonban a további perfelvételi nyilatkozatok előterjesztése érdekében a bíróság a tárgyalást elhalasztotta. 

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*