Jogosulatlanul kezelt hangfájlt küldözgetett össze-vissza, és hazudott ügyfelének az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hivatalból elmarasztalta az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központot, mivel jogosulatlanul kezelt, továbbított, valamint megtagadta az ügyfél számára azon hangfelvétel kiadását, melyről a Hatóság megállapítása szerint azt hazudta az ügyfélnek, hogy nem áll rendelkezésére.

Szerkesztőségünk az alábbi NAIH-határozattal gratulál, és további eredményes hazudozást kíván Szalai-Komka Norbert intézményvezető úrnak!

2 Hozzászólások

 1. Tisztelt Cikkíró! (ifj. Gergelyffy Jenő??)

  Való igaz, hogy Intézményünk hibázott, amely hiba abból fakadt, hogy a hangfelvételek kezelésével kapcsolatos GDPR szabályozás értelmezése számunkra nem volt egyértelmű. A helyzet tisztázása, a hasonló hibák jövőbeni elkerülése érdekében mindvégig együttműködtünk az Adatvédelmi Hatósággal, amelynek elmarasztaló döntését elfogadtuk és a jövőben annak szellemében járunk el. Azonban az, hogy engem személy szerint nevesítenek „hazugként” és közzé teszik a magán facebook profilomat, nem igazán elegáns (sőt alighanem jogszerűtlen is), pláne ennek fényében: https://szegyenpad.com/kozlemenyek/helyreigazitas/

  Tisztelettel:
  Szalai-Komka Norbert
  intézményvezető
  ÓCSTGYVK

  • Tisztelt Norbert!

   Köszönjük nyilatkozatát. Hatóság állapította meg azt, hogy „letagadták” a hangfelvételt, avagy hazudtak az ügyfélnek. Úgy tudjuk, hogy nem csak az ügyfélnek hazudtak, hanem a hatóságnak is, méghozzá a hangfelvétel törléséről. Az iratokat, nyilatkozatokat Ön írta alá – való igaz, hogy nem csak Ön hazudott, hanem kollégája is, elnézést a pontatlanságért. Tekintettel arra, hogy nyilatkozatot tett és értelmezésem szerint nem ismeri el a hatóság által állítottakat, miszerint hazudott az ügyfélnek, az ügyről tényfeltáró publikációt fogunk írni. Természetesen lehetősége lesz álláspontja kifejtésére.

   Intézményvezetőként a neve és a képmása is nyilvános, utóbbi nem került publikálásra.

   Tisztelettel:

   Ifj. Gergelyffy Jenő

Válasz írása

Your email address will not be published.


*