Kilátás nélküli kilátó, erdő nélküli lombkorona – beperelte az Átlátszót Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere

A tarra vágott erdő hűlt helyén épült lombkorona sétányról szóló cikkünk megjelenése után jogi képviselője útján helyreigazítási kérelmet küldött Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester az Átlátszónak. Mivel az általa kifogásolt adatokat állami nyilvántartásokból idéztük, a polgármester pedig cikkünk megjelenése előtt nem reagált az ezekkel kapcsolatos megkereséseinkre, a helyreigazítási kérelmének nem tettünk eleget. Filemon nem nyugodott bele a döntésünkbe, és bírósághoz fordult az ügyben, helyreigazítást és bocsánatkérést követel: a per első tárgyalása jövő pénteken lesz a Fővárosi Törvényszéken – írja az Átlátszó.hu

Beperelte az Átlátszót az erdő nélküli lombkorona sétányról elhíresült polgármester | atlatszo.hu

Az erdő nélküli lombkorona sétányról szóló tényfeltáró cikkünk és videónk megjelenése után küldött helyreigazítási kérelmében a nyírmártonfalvai polgármester azt írta, hogy egy forintot sem kapott még meg a 60 millió forintos uniós támogatásból, emellett nem kapott félmilliárd forintot vagy ahhoz közelítő összeget erdőtelepítési támogatásként 2022-ben, és hogy a lombkorona sétány nem 50, hanem 80 méter hosszú.

Átlátszó: Esztétikai elemzésünk új perspektívába helyezi a lombkoronasétány értelmezését – ezzel átértékelve számos egyéb, korábbról ismert furcsa építmény megítélését is. A hányattatott sorsú helyi polgármester eddig főleg hideget kapott igyekezetéért, tőlünk most kap meleget is. Kelet-európai „land art”, posztmodern örökség, zsenialitás váratlan helyről. A nyírmártonfalvai lombkorona sétány művészeti elemzése.

Korrupt polgármester, vagy meg nem értett zseni? A lombkoronasétány esztétikája

Gyorsan született ítélet Nyírmártonfalva polgármesteréről, a lomb nélküli lombkoronasétány alkotójáról, Filemon Mihályról. Az Átlátszó munkatársa azonban úgy érezte, hogy még nem jártuk körbe a témát minden szemszögből, esztétikai elemzésünk új perspektívába helyezi a lombkoronasétány értelmezését- ezzel átértékelve számos egyéb, korábbról ismert furcsa építmény megítélését is.

Lombkoronasétány-dal (csárdás)

Lombkoronasétány-dal (csárdás)

Lombkoronasétány-dal Már minálunk babám, már minálunk babám Az jött a szokásba: Lombkorona-sétány, lombkorona-sétány Épül a határba. ||:Nem kell köré erdő, Jó lesz oda a sík mező, oszt’ 65 milliót, fizet az Unió A deszkatákolmányra.:|| A kíséretet erről a csatornáról töltöttem le: https://www.youtube.com/@Fonten1 A film az ATV híradójából lett kivágva

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*