Gyámhivatalban hamisan vádolta gyermeke apját szexuális cselekménnyel az anya, hamis vád bűntette miatt folyik ellene eljárás – frissítve

A Budapest Környéki Törvényszék és a Pest Megyei Főügyészség is megerősítette lapunk azon információját, hogy hamis vád bűntette miatt a Budaörsi Járásbíróságon büntetőeljárás folyik egy édesanya ellen.

dr. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Budaörsi Járásbíróságon 1.B.88/2020. ügyszámon folyamatban lévő büntetőeljárásban a Budaörsi Járási Ügyészség emelt vádat B.517/2019. ügyszámon, hamis vád bűntette miatt.

A vádirati tényállás lényege szerint egy nő bejelentést tett a területileg illetékes gyámügyi szervnél volt élettársa ellen azzal, hogy életközösségük megszakadása után a közös kiskorú leányukkal a férfi szexuális cselekményeket végzett. A gyámügyi szerv feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást később megszüntették. A nő ellen ezt követően indítottak eljárást hamis vád bűntette miatt

– áll a főügyészség közleményében.

A Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztálya szerint a

büntető ügy tárgyalása 2021. március 10. napján lett volna, azonban a járványügyi intézkedések okán beállításra került. Az ügyben új határnap még nincs tűzve.

A bíróság kérésünkre 2021. március 10-én részletesebb sajtóközleményt adott ki, mely szerint

2019. február 28-án a gyámhatóság előtt a vádlott valótlanul vádolta meg volt élettársát azzal, hogy a láthatások alkalmával a férfi különböző módon, szexuálisan molesztálja a közös lányukat. Emiatt az illetékes járási hivatal feljelenést tett, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást az apa ellen. Amikor az asszonyt tanúként hallgatták ki, azt állította, hogy volt élettársa szexuálisan közeledett három közös gyermekükhöz. Végül az eljárást a bizonyítékok alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 1-én megszüntette.

Édesanyát a Budakeszi Járási Hivatal jelentette fel hamis vád gyanúja miatt.

Ezt követően az ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat a nő ellen. A Budaörsi Járásbíróságon 1.B.88/2020 számon van folyamatban az ügy, amelyben eddig tanúkihallgatások, illetve szakértői vélemény ismertetése történt. Az ügy tárgyalása a szakértői vélemény kiegészítésének elkészültét követően folytatódhat.

1 Trackback / Pingback

  1. Lányuk megrontásával vádolta meg volt élettársát a budaörsi anya, hamis vád miatt felfüggesztett börtönt kapott - szegyenpad.com

Válasz írása

Your email address will not be published.


*