Lányuk megrontásával vádolta meg volt élettársát a budaörsi anya, hamis vád miatt felfüggesztett börtönt kapott

Vádlott a Budaörsi Járásbíróságon 2021. május 26-án - kép: szegyenpad.com

Apai mivoltában kérdőjelezte meg a nő expárját a gyámhatóság előtt. Az ügyben nyomozás indult, amelyet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság végül megszüntetett. Hamis vád bűntette miatt emelt vádat az asszony ellen az ügyészség. 2021. október 6-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben

2019. február 28-án a gyámhatóság előtt a vádlott valótlanul vádolta meg volt élettársát azzal, hogy a láthatások alkalmával a férfi különböző módon, szexuálisan molesztálja a közös lányukat. Emiatt az illetékes járási hivatal feljelentést tett, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást az apa ellen. Amikor az asszonyt tanúként hallgatták ki, azt állította, hogy volt élettársa szexuálisan közeledett három közös gyermekükhöz. Végül az eljárást a bizonyítékok alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 1-én megszüntette.

Mindezek alapján a bíróság 2021. október 6-án megtartott tárgyalásán a vádlottat az ügyészi vádirattal megegyezően hamis vád bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az édesanya szerint szexuális molesztálás abban merült ki, hogy az édesapa ruhában feküdt az ágyban leánygyermekeivel, valamint az ölébe ültette őket, s nem utolsó sorban: szülőtársa leányuk szájára adott puszit.

Gyámhivatalban hamisan vádolta gyermeke apját szexuális cselekménnyel az anya, hamis vád bűntette miatt folyik ellene eljárás – frissítve

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*