Bosszúból tett valótlan feljelentést megerőszakolása tárgyában a 26 éves nő, hamis vádért kell felelnie

Kazincbarcikai Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy 26 éves nővel szemben, aki a rendőrségen tett feljelentésében hamisan vádolt két férfit azzal, hogy megerőszakolták, írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint, a nő kiskorú gyermekeit a nem megfelelő életkörülményeik miatt az illetékes járási hivatal ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

A vádlott sorsának kedvezőtlen alakulását két férfi ismerősének tulajdonította és meg volt győződve arról, hogy a járási hivatalnál az egyikük tett bejelentést a gyerekek rossz életkörülményeivel kapcsolatban. A vádlott ezért 2020. június 3-án bement az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsére azért, hogy rajtuk bosszút állva, feljelentést tegyen ismerőseivel szemben. A nő a hamis vád törvényes következményeire történt figyelmeztetést követően a feljelentését rögzítő nyomozónak valótlanul előadta, hogy az előző napon este, a lakóhelyének közelében összetalálkozott a két férfival, akik rövid szóváltást követően berángatták egy ott lévő lakatlan házba és megerőszakolták. A vádlott az általa kitalált történet előadása során a kihallgatást végző nyomozó kérdéseire többször önmagával is ellentmondásba keveredett. A vádlott végül elismerte, hogy amit a feljelentésében előadott nem igaz, valójában a sérelmére nem követtek el bűncselekményt, így feljelentése alapján nem indult büntetőeljárás a két férfival szemben.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*