Rémhírterjesztés miatt vádat emeltek Dr. Tamasi József ellen, aki korábban megúszta a büntetőeljárást

Felfüggesztett börtönbüntetést, bűncselekmény beismerése és a tárgyalásról lemondás esetén 750 ezer Ft. pénzbüntetést kér a Budapesti II. és III. kerületi ügyészség Dr. Tamasi Józsefre abban a büntetőperben, melyben a Btk. 337. § (2) bekezdésébe ütköző, különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés a vád tárgya.

Korábban, 2020-ban egérutat kapott Dr. Tamasi – akkor elnéző volt vele és a társaival a rendőrség

Korábban, 2020-ban tíz feljelentő nyomán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 29022/733/2020. bü. számon, a Btk. 336. §-ba ütköző, hatósági rendelkezés elleni uszítás bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettesek ellen folytatott nyomozást. A feljelentők dr. Lenkei Gábor, dr. Gődény György, dr. Pócs Alfréd, dr. Tamasi József videóit, valamint a Magyarok Világszövetsége YouTube-csatornáján, Viva Natura Tv-n megjelent videókat tartották társadalomra veszélyesnek.

A KRNNYI egyesítette

  • a BRFK-n folyamatban lévő három,
  • a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán folyamatban lévő egy,
  • a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon folyamatban lévő egy,
  • a Kecskeméti Rendőrkapitányságon folyamatban lévő egy,
  • a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő egy,
  • az Egri Rendőrkapitányságon folyamatban lévő egy,
  • a Keszthelyi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő egy,
  • a Kiskunfélegyházai Rendőrkapitányságon folyamatban lévő egy,
  • és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Rendőrkapitányságán folyamatban lévő egy

ügyet.

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda indoklása a büntetőeljárás megszüntetéséről

Az említett feljelentésekben megjelölt tartalmakat minden esetben megvizsgáltuk, és szövegkörnyezetükben elemeztük a videófelvételeken elhangzott és egyéb módon tett kijelentéseket. A felsorolt feljelentésekben szereplő kijelentések azonban egyik esetben sem merítették ki maradéktalanul a Btk. 336. §-ba ütköző hatósági rendelkezés elleni uszítás, a Btk. 337. § (2) bekezdésébe ütköző rémhírterjesztés, vagy a Btk. 338. §-ba ütköző közveszéllyel fenyegetés törvényi tényállási elemeit.

Tekintettel arra, hogy a hivatalból indult nyomozás alapját képező, valamint a jelen ügyben vizsgált további feljelentések alapját adó cselekmények nem bűncselekmények, ezért a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (továbbiakban: Be.) 398. § (1) bekezdés a) pontja alapján, a rendelkező részben foglaltak szerint az eljárás megszüntetéséről határoztam.”

Információnk szerint e büntetőeljárásban tartottak házkutatást Dr. Tamasi József otthonában, a feljelentett cselekménye a 2020. november 10-én, Székesfehérváron megtartott előadása volt.

Miután nem állították bíróság elé Dr. Tamasi Józsefet a 2020-as büntetőeljárásban, 2021. november 29-én újabb videóval jelentkezett, ami viszont már alkalmas volt a gyanúsítás közlésére, majd a vádemelésre – a „központi propaganda túlméretezett rémhírterjesztése ellen fellépő” Dr. Tamasi Józsefnek sok munkája lesz, hiszen szerinte háború folyik, mindenkit meg akarnak ölni:

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

1 Trackback / Pingback

  1. Dr. Tamasi József büntetőpere: Vádbeszéd és a vádlott vallomása - bizonyítani fogja Dr. Tamasi, hogy mindenkit megöltek | szegyenpad.com

Válasz írása

Your email address will not be published.


*