Saját gyermeküket abuzálták kerepesi szülők, letartóztatták a nagymamát is

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 15-én megtartott ülésén egy hónapra elrendelte azoknak a szülőknek és a nagymamának a letartóztatását, akiket a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít, írja a birosag.hu

A szülők 2017. június és július hónapban, kerepesi lakóhelyükön több alkalommal kényszerítették közös gyermekeiket (a 2011-es és 2014-es születésű fiúgyermekeket és a 2012-es és 2016-os születésű lánygyermekeket), hogy szexuális cselekmények elkövetésére. Amikor a gyerekek ezeket nem akarták megtenni a szülők megverték őket, az apa több alkalommal a gyerekek szájába vizelt. A nagymama a szexuális cselekmények végzése közben végig jelen volt, nevetett és bíztatta a sértetteket, hogy folytassák a cselekményeket.

A szülők munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkeznek, ezért a gyerekeket rendszeresen koldulni küldték egy áruház parkolójába, ahova 2017-es születésű ötödik testvérüket is magukkal kellett vinniük.

A gyanúsítottak cselekményei alkalmasak arra, hogy a kiskorú sértettek erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztessék és ezeken a területeken maradandó, mély, mindenre kiható károsodást okozzanak.

Mindhárom gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, hiszen a szülők legális jövedelemmel nem rendelkeznek, a nagymama pedig segélyből él, okkal feltehető, hogy a bizonyítási eljárás során elérhetetlenné válnának. Ennek esélyét tovább növeli a gyanúsítottak terhére rótt cselekmény meglehetősen magas büntetési tétele.

Az anya és a nagymama esetében fennáll továbbá az a veszély is, hogy a sértetteket a későbbiekben jogellenesen befolyásolnák.

Az apa büntetett előéletére tekintettel, valamint megélhetése biztosítása érdekében – az ügyészség szerint – fennáll annak a veszélye is, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, vagyis esetében a bűnismétlés veszélye.

A bíróság a gyanúsítottakat meghallgatta. Az I. r. gyanúsított, az apa vonatkozásában a bíróság nem állapította meg a bűnismétlés veszélyét, emiatt az ügyész fellebbezéssel élt, a végzés ellen a gyanúsított és kirendelt védője is fellebbezett. Az anya és a nagymama vonatkozásában a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett. A végzés ellen a nagymama és meghatalmazott védője, valamint az anya és kirendelt védője élt a jogorvoslati lehetőséggel. A végzés nem végleges, de végrehajtható, melyben a bíróság elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 15. napjáig.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*