Kugler Gyöngyi igazságügyi szakértő megbukott a Gödöllői Járásbíróságon és a Budapest Környéki Törvényszéken is

Hol a hazugságot mérték, ott neki köblösével jutott ki

Kugler Gyöngyi a 444-nek síránkozik - fotó: 444.hu / szegyenpad.com

A kávézaccból is szakérteni képes, rendőrség berkeiben 2016. ősze óta mellőzésre kerülő Kugler Gyöngyi igazságügyi szakértő újabb bukásáról számolt be Kalmár László György. dr. Ágoston Zoltán, a Gödöllői Járásbíróság polgári bírója, illetve dr. Csernok Emília, a Budapest Környéki Törvényszék polgári szakos bírója foglalta ítéletbe a Kugler által megállapított szexuális abúzus valótlanságát.

Részlet a Gödöllői Járásbíróság első fokú ítéletből:

A bontóperi egyezségkötést követően előállt helyzet a gyermekeket, különösen a kislányt megviselte, ebben valószínűsíthetően a hirtelen jött változások, az anyai ellennevelés és a tág apai kapcsolattartás miatt az állandóság megszűnése egyaránt komoly szerepet játszott. A kisfiú agresszív lett, a kislány hangulata megváltozott, fokozott szexuális érdeklődést mutatott. A szexuális erőszak gyanúja miatt az apával szemben megtett feljelentést az előzte meg, hogy az anya a gyermekeket Kugler Gyöngyi igazságügyi pszichológus szakértőhöz vitte, ahol magánszakértői véleményt készíttetett.

A magánszakértői vélemény elkészítéséről az apa nem tudott, a szakvélemény készítése során észrevételt, nyilatkozatot nem tehetett, a szakértőhöz kérdést nem intézhetett. Kugler Gyöngyi 2016. október 4. napjától kezdődően 9 alkalommal vizsgálta meg a kislányt, a vizsgálat tendenciózus volt,

a kislány ezen vizsgálatok keretében olyan szexuális abúzusról és kegyetlen bánásmódról számolt be Kugler Gyöngyi szakértőnek, amely nem történt meg.

A gyermekeket a Gödöllői Járási Hivatal védelembe vette. Az eljárásban a gyámhivatal Csernay Ákos igazságügyi pszichológus szakértőt rendelte ki, a kirendelt szakértő megállapította, hogy az apa nagy valószínűséggel nem bántalmazta a gyermekeket, a kislány viszonya az apjához az anyai ellennevelés miatt súlyosan megrendült. A kislányt a Bethesda Gyermekkórházban dr. Hirsch Anikó Gabriella gyermekpszichiáter is megvizsgálta, a gyermeknél gyermekkori emócionális zavart állapított meg.

Az apával szemben szexuális erőszak miatt indult büntetőeljárásban Vincze Anett klinikai szakpszichológus igazságügyi pszichológus szakértő került kirendelésre, aki a gyermek vizsgálata alapján megállapította, hogy

a gyermek viselkedésével összefüggésben érezhető más személy közvetett hatása és személyiségében szexuális vagy traumatikus jegy nem érhető tetten, a gyermek Kugler Gyöngyi szakértőnél tett előadása az édesanyja és a szakértő vonatkozásában is kialakult megfelelési kényszer következménye.

Kugler Gyöngyi szakértőt elmarasztaló Fővárosi Törvényszék ítélete

A kislányt és a perben érdekelt további személyeket Tornyossy Mónika igazságügyi szakértő is megvizsgálta, a markáns anyai ellennevelés megállapítása mellett a korábbi három szakvélemény közül részben a Csernay Ákos és Vincze Anett szakértők véleményével értett egyet, Kugler Gyöngyi magánszakvéleményével kevésbé, a kislány sérelmére elkövetett apai bántalmazást nem állapított meg, megállapította, hogy az apa mind a szülői felügyelet kizárólagos gyakorlására, mind kapcsolattartásra alkalmas. A szexuális abúzust gyermeknőgyógyász által végzett orvosi vizsgálattal sem lehetett megállapítani.

A büntetőeljárásban kirendelt Vincze Anett szakértő által végzett vizsgálatkor a kislány az édesapját szintén gonosznak nevezte:

„Apa egy gonosz. Mert gonosz akart lenni. Anyával csinált gonoszságokat… Soha nem akarok hozzá menni. … Anyát szeretem nagyon. Csak anyát. Apát nem. Anya szokta mondani, ne menjek apához. Azt mondja, hogy ne menjél hozzá. Örül, ha nem megyek. Én is örülök, ha nem megyek. Anya mondja, nem akarom, hogy apához menjél, mert szomorú leszek.”

A vizsgálat alapján a szakértő megállapította, hogy a gyermek által elmondottakat családtagjának, elsősorban édesanyjának való megfelelési vagy egyéb pszichés kényszer befolyásolja és Kugler Gyöngyi pszichológus szakértő által végzett vizsgálatok során nemcsak az édesanyjának való megfeleléssel járó érzelmek vezérlik, hanem ezek a szakértő vonatkozásában is megjelennek a gyermeknél, amelyek befolyásolják őt a nyilatkozata megtételében.

Részletek a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú ítéletéből:

Az anya elidegenítő magatartására utal, hogy már 2016. október 4-én elvitte a kislányt Kugler Gyöngyihez úgy, hogy sem a gyermekek állítólagos tüneteiről, sem a vizsgálatról az apát nem értesítette.

Arra, hogy ez a „szakvéleményadás” csak az apa elleni bizonyítékok gyártására szolgált, utal az is, hogy bár az anya hónapokon keresztül több vizsgálatra vitte el a gyermeket és Kugler Gyöngyi már 2017 áprilisában javasolta a kapcsolattartás felfüggesztését, az anya csak 2017 augusztusában nyújtotta be a keresetlevelet.

Továbbá Kugler Gyöngyi 2017 júniusában jelezte, hogy az apa többféle módon „bántalmazta” a gyermeket, ennek ellenére Kugler Gyöngyi vizsgálatainak „eredményéről” az anya nem tájékoztatta az apát. Az apával az anya évek óta nem beszélt. Így az apa csak a gyámhatóságtól illetőleg jelen perből értesült ezekről a „véleményekről”, és jóval később értesült arról is, hogy az állítólagos abúzus miatt az anya feljelentést tett ellene. Nyilvánvaló tehát, hogy az anyának a kislány szakértőhöz vitelével nem az volt a célja, hogy az apa és a gyermekek közötti kapcsolat javuljon, hanem az, hogy legyen ürügy az apának a gyermekeitől történő eltávolítására.

APÁK AZ IGAZSÁGÉRT EGYESÜLET: SZAKÉRTŐK BUKTATTÁK MEG KUGLER GYÖNGYIT ÉS MEGBÍZÓ ANYA ELLENNEVELÉSÉT

Csernay Ákos, Vincze Anett és dr. Hirsch Anikó Gabriella igazságügyi szakértők együtt buktatták meg KUGLER GYÖNGYI újabb gyalázatos, apagyűlölő szakvéleményé…

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Megbüntette a NAIH Kugler Gyöngyi igazságügyi szakértőt | szegyenpad.com
  2. Kugler Gyöngyi igazságügyi szakértő megbukott az Egri Törvényszéken is - hamisan vádolta az apát szexuális abúzussal | szegyenpad.com
  3. Dr. Sófi Gyula vesztegetési ügye - Csernay Ákos pszichológus-szakértő: „Lennének olyan emberek, akiknek sok pénz megérne, ha megváltozna az én véleményem” | szegyenpad.com

Válasz írása

Your email address will not be published.


*