Kugler Gyöngyi pszichológus-szakértő bukása a Budakörnyéki Járásbíróságon – újabb kávézaccos távszakértését hányták ganédombra

Kugler Gyöngyi a szepenvaljel.hu-n kínálja magát - kép: szepenvaljel.hu / szegyenpad.com

Bennó Tamás édesapa több mint fél évig nem látta leányát, az elidegenítési folyamatban közreműködött Kugler Gyöngyi pszichológus-szakértő is. Kugler úgy tett szakértői megállapításokat az édesapáról, hogy nem vizsgálta, végül a Budakörnyéki Járásbíróság bírája, dr. Kulcsár Zita tette helyre a bukott szakértőt. Kugler-akta, VII. rész: Bennó Tamás ügye.

…konferenciákat szerveznek maguknak. Az egyiken én is ott voltam és oda is jött hozzám egy apuka, hogy: tudja maga, hogy mit írt az én gyerekemről?

– ígyen kérődzött Kuger Gyöngyi a 444.hu-nak adott interjúban.

Az apuka nem más, mint Bennó Tamás, aki egyébként azt kérte számon az egyesület rendezvényén fontoskodó Kuglertől, mégis miképpen szakértette őt úgy le, hogy nem találkoztak.

Kugler Gyöngyi és a kávézaccból általa szakértett Bennó Tamás édesapa az Apák az Igazságért Egyesület PAS-konferenciáján - kép: AIKE

Kugler Gyöngyi magánszakértés keretében, 2017-ben vizsgálta meg a gyermeket. A 8 éves gyermek úgy „emlékezett” vissza a másfél éves korában történtekre, hogy egyrészt közölte, akkor ő már beszélt, másrészt előadta:

„már nem emlékszem, csak azokra amiket anya mondott”.

Folytatódik a párbeszéd Kugler és a gyermek közt (kiemelés Kuglertől):

„Meg hogy én imádtam hallgatni a Jingle Bellst, mikor kettő éves voltam. Még mindig szeretem. Én imádtam hallgatni, és anya, amikor be merte nekem rakni ezt a dalt, akkor így ráordított, hogy hagyjátok már abba ezt a szar zenét. (Erre emlékszel, vagy mesélte neked anya?) Ezt anya mesélte. (Tehát már nem emlékszel rá konkrétan.) De arra emlékszem, hogy hallgattam a Jingle Bellst.

Elmesél a gyermek egy anya által bántalmazásnak felfújt esetet is, ahol a tünet és külsérelmi nyom nélküli gyereket a János Kórházba vitte orvosi vizsgálatra. Mesél a gyermek arról, hogy édesapja miket mond az anyjára, amire egyébként újfent nem emlékszik, de megemlíti, hogy ez zavarja, mert mindig ezt kérdezik tőle…

Ahelyett, hogy Kugler észlelte volna az általa egyébként kiemelt és kérdéseivel megerősített anyai befolyásoltságot, azt, hogy a gyermek nem saját tapasztalatát adta elő, hanem amit édesanyja számára mondott, tőle megszokott módon az egyébként nem vizsgált szülőt – jelen esetben Bennó Tamás édesapát – agresszornak, érzelmi bántalmazónak minősítette, majd szakvéleménye végén rögzíti: „Szülői befolyásolás nem volt kimutatható”. A gyermek kapcsán megállapította, hogy indulati kitörések, vagy más acting out (váratlan, robbanásszerű) cselekvések várhatók [szerk. megjegyzése: az általunk eddig megismert Kugler-szakvélemények mindegyikében ugyanezen szavakkal jellemzi a vizsgált gyermekeket, avagy mindegyikőjük esetében indulati kitörés, acting out várható, és persze terápiát javasol, nyilván – kétség nem fér hozzá – véletlenül ő maga is végez terápiát…].

A Budakörnyéki Járásbíróság a következőképp értékelte a Kugler-féle magánszakértői véleményt – részletek dr. Kulcsár Zita bíró 8.P.20.781/2016/55. sz. végzéséből

dr. Kulcsár Zita bíróasszony átlátott a szitán, így zárja végzésének indoklását:

1 Trackback / Pingback

  1. Mester Csaba ügyvéd előemberi üvöltözése a Pesti Központi Kerületi Bíróságon | szegyenpad.com

Válasz írása

Your email address will not be published.


*