A kenőpénzes-paranoid apa bűnös kiskorú veszélyeztetése, kiskorú elhelyezésének megváltoztatásában – tárgyalási hangfelvétel

dr. Nagy Kornélia, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírója - kép: szegyenpad.com

„…Aki gyereket a másik szülő ellen fordítja, önmagában alkalmas lehet a [kiskorú veszélyeztetése] törvényi tényállás kimerítésére. Az a szülő, épp azzal bizonyítja a bíróság álláspontja szerint a gyermeknevelésre alkalmatlanságát, hogy ha a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránti perekben – vagy akár a gyermek érdekében – rövid időközönként, egymás után indít eljárásokat a másik szülővel szemben, a gyereket nevelő, gondozó szülőt megzavarja a gyermek neveléséhez elengedhetetlenül szükséges nyugodt légkörében, az ilyen törekvés egyszerűen nincs tekintettel a gyermek érdekére, ezért bírósági védelmet nem is kaphat” – többek közt e szavakkal indokolta dr. Nagy Kornélia, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírója a paranoid személyiségzavarban szenvedő, gyermeknevelésre alkalmatlan S. Zoltán bűnösségét, akit egy év börtönre ítélt kiskorú veszélyeztetése bűntett, valamint kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétsége miatt, a büntetés letöltését a három év próbaidőre felfüggesztette fel a bíróság, az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott 3 nap gondolkodási időt kért. Az alábbiakban teljes terjedelmében, tárgyalási hangfelvétel formájában nyilvánosságra hozzuk dr. Nagy Kornélia indoklását. Az 1 óra 44 perces bírói indoklásból többek közt az is kiderül, hogy miképp valósult meg a gyermek kamerázásával, a kisfiú apai kapcsolattartáson történő betanításával, ellennevelésével a kiskorú veszélyeztetés bűntette.

S. Zoltán, a kenőpénzes apa bűnös kiskorú veszélyeztetése, kiskorú elhelyezésének megváltozatásában

„…Aki gyereket a másik szülő ellen fordítja, önmagában alkalmas lehet a [kiskorú veszélyeztetése] törvényi tényállás kimerítésére.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*