Varga Viktória igazságügyi szakértő beperelte az őt elmarasztaló Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarát – Kúria elé került az ügy

VIzsgálat-e gyermeket felnőtt szakos klinikai szakpszichológus?

Kép: 4image.hu / szegyenpad.com

Sz. Gábor édesapa három éve kamarai eljárást kezdeményezett Varga Viktória igazságügyi pszichológus-szakértő ellen, mivel a szakértő nem rendelkezik gyermek szakpszichológusi képesítéssel, s kompetencia hiányában vizsgálta gyermekét. Az első fokú kamarai eljárás megtagadásra került, a döntést Sz. Gábor megfellebbezte, végül a fellebbezése eredményre vezetett: elmarasztalta a kamara a szakértőt. Varga Viktória igazságügyi szakértő bíróságon támadta meg a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara őt elmarasztaló határozatát, Sz. Gábor édesapa a kamara pernyertessége érdekében avatkozott be a perbe, végül Varga Viktória a Kúria elé vitte a jogerős ítéletet. A Kúria új eljárásra kötelezte a bíróságot, mivel Sz. Gábor – mint Panaszos – beavatkozási kérelméről nem döntött a bíróság:

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint Varga Viktória klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológusi szakképesítéssel, klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus szakiránnyal rendelkezik.

Tudomásunk szerint a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara nem hozott ehhez hasonló döntést, miszerint felnőtt szakképesítésű szakpszichológus önállóan nem vizsgálhat gyermeket.

Varga Viktória adatlapja - forrás: kereso.enkk.hu

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*