Saját édesanyját perelte be az anyuka – unokáiról posztolt képeket a nagyi, 1000 euróra büntették

Egy holland nagymamát az unokáiról készült, közösségi oldalakra felöltött képeinek törlésére kötelezte a bíróság – írja az Index.

A nőnek a Facebookról és a Pinterestről is törölnie kell az unokáit ábrázoló, a szülők engedélye nélkül posztolt képeket. Az ügy azt követően került bíróság elé, hogy a nagymama és lánya nem tudták rendezni a vitát. A gyerekek anyja többször kérte a nagymamától, hogy törölje a felvételeket.

A bíró úgy döntött, hogy az ügy az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) hatálya alá tartozik. Az egyik szakértő szerint a döntés tükrözi az „Európai Bíróság évek óta képviselt álláspontját”.

A GDPR nem vonatkozik adatok személyes vagy otthoni felhasználására, de ez a kitétel erre az esetre nem érvényes, mivel a fényképek nyilvánossá tételével azok széles közönség számára váltak elérhetővé. 

A nőnek el kell távolítania a képeket a közösségi oldalakról, vagy napi 50 eurós (17 ezer forintos), legfeljebb összesen ezer eurós (350 ezer forintos) pénzbüntetést kell fizetnie. Ha újabb képeket közöl a gyerekekről, naponta plusz 50 euróval növekszik a büntetése.

Kapcsolódó tudósításunk – Fővárosi Törvényszéken jártunk:

Nyaralási-szabadidős fotók megosztása miatt édesanya édesanyát perelt be, majd végrehajtót küldött rá

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*