Kapcsolattartás során botrányosan viselkedett az anya – hatósági eljárás megzavarásának vétségével vádolják

A Pécsi Járási Ügyészség hatósági eljárás megzavarásának vétsége miatt emelt vádat egy anya ellen, aki a gyermekeivel történő láthatás során magatartásával megzavarta a hatósági eljárást, írja az ugyeszseg.hu

Az anya gyermekeinek szülői felügyeleti jogával a nagyszülők rendelkeztek. Az anya a gyermekekkel a kapcsolattartást a család- és gyermekjóléti szolgálaton keresztül gyakorolhatta oly módon, hogy a gyermekeket a nagyszülők vitték a szolgálat egyik hivatali helyiségébe és az anya a gyermekeket ott látogathatta meg.

2019 szeptemberében az anya egy ilyen láthatás során kapcsolattartásra alkalmatlan állapotban, ittasan jelent meg.

A nő a hivatalban az ott tartózkodó és kapcsolattartásra várakozó embereket szidalmazni kezdte, azoknak hangosan egy könyvből szöveget olvasott fel, melyet vulgáris, trágár kifejezésekkel kommentált. Magatartásával megzavarta a jelen lévő személyeket, valamint az ott dolgozókat, akik többször felszólították a vádlottat magatartásának beszüntetésére.

A nő azonban ezt figyelmen kívül hagyta és tovább folytatta zavaró magatartását, míg az épületből ki nem kísérték.

Néhány perccel később megérkezett a kapcsolattartásra az egyik kiskorú gyermek is a nagyszülővel, akikkel közölték az ott dolgozók, hogy figyelemmel a nő állapotára, a kapcsolattartás elmarad.

Ez az anyának nem tetszett, ezért hangosan szidalmazni, sértegetni kezdte az ügyintézőket, majd velük szemben agresszíven lépett fel.

A vádlott magatartásával akkor hagyott fel, amikor az ügyintézők tájékoztatták, hogy a rendőrséget értesítik.

A nő cselekménye a hatósági eljárás megzavarása vétségének a megállapítására alkalmas.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*