Márki-Zayné Felícia szülész szerint a K-vitamin leukémiára hajlamosít – váratlan fordulatok az agyvérzésben elhunyt gyermek ügyében

Egyesek szerint leukémiát, Gilbert-kórt IS okoz a csecsemőkori vérzékenység ellen használatos K-vitamin

Kép forrása: Facebook - fotómontázs: szegyenpad.com

Főként a K-vitamin beadása körül kialakult ellentmondások tisztázásával folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken az agyvérzésben elhunyt csecsemő szülei ellen folyó büntetőper. Márki-Zayné Felícia szülész okirat-hamisításra utaló bírói kérdésre válaszolt, tanúként azt is előadta, hogy a vérzékenység megelőzésére szolgáló K-vitamin-profilaxis szükségessége megkérdőjelezhető, védőügyvéd kérdésére válaszul közölte: a vényköteles Konakion leukémiára hajlamosít. Az intézeten kívüli (ismertebb nevén: otthon) szülést elsőként vállalkozás formájában végző, mester fokozatú szülészasszony többször ellentmondásba keveredett saját magával. Bűnügyi tudósításunk, tárgyalási hangfelvételekkel.

„…a „lelketlen orvostudomány” megállapítása, hogy „A mai gyerekek rendszeresen vérzékenységgel, vérképzőszervi fejletlenséggel születnek, amit már jó előre véralvadást (vérrögképződés-veszélyt) fokozó (vérsűrítő) készítménnyel, szintetikus K-vitaminnal kell kezelni.” Ez egy mesterségesen, hanyagságból előidézett véralvadás-változás tünet, és a véralvadás-befolyásolással tovább nehezítik, veszélyeztetik az újszülött életét. A vérveszteséget a vegyszer nem pótolja, és a szernek vannak kockázatai! A Konakiont a kismamáknak ma már rutinszerűen, „megszokásból” felírják, és igyekeznek rávenni őket, hogy ezt a kegyetlen büdös, keserű, áztatott poloskaízű anyagot (a konakion ampulla tartalmát) csepegtessék be ők(!) az újszülött szájába. És utána csodálkozunk, hogy a gyermek éhezik, de enni, szopni sem hajlandó… (A teljesen felesleges kínzásokról pedig megfeledkezünk, ha egyáltalán észrevettük.) Csak semmi vér-drámázás! Felhívjuk az anyukák figyelmét is, hogy a vértől való undorodás, túldramatizálás egy tíz éven aluli gyermekben biológiai konfliktust válthat ki (akaratlan azonosulva az anyával)”

– olvasható a semmiféle egészségügyi végzettséggel nem rendelkező Barnai Csaba Roberto (Róbert) Biologika Szabadegyetem-honlapján.

Az emberöléssel vádolt oltáskritikus házaspár ügyét tárgyaló büntetőbíró, Dr. Holdampf Gusztáv Gábor több alkalommal is kérdést tett fel a köldökzsinór idő előtti elvágása tárgyában, avagy indítékot, okot keres a K-vitamin beadásának mellőzése témakörében. Barnai Csaba Roberto – aki házon belüli bírósági tárgyalást szervezett a konkurens Germán Medicinások ellen – „szakértőként” segíthette a bíróság munkáját, alant kiderül, hogyan, s mi a kizárólagos, az orvostudományt forradalmian megújító frankó a véralvadás témakörében:

„…Érdekes, hogy nem csak egy valós vérveszteség, hanem egy vérlátvány-konfliktus, egy vérzési, vérveszteségi konfliktus is beindíthat azonnali „vérhigítást” (értsd: véralvadásgátlást). Anélkül, hogy a lépben még kimutatható lenne nekrózis, a (végtagi érből vett) vérmintában csökkent thrombocitaszám figyelhető meg és vérzékenység tüneteket tapasztalunk. Az egyik leggyakoribb, újszülött életét veszélyeztető MŰHIBA a TÚL KORAI KÖLDÖKZSINÓR ELVÁGÁS! A köldökzsinórvér = újszülött vére lecsapolásáról már nem is beszélve! Amíg a köldökzsinór lüktet és van benne véráramlás, amíg el nem fehéredett, nem szabad elvágni! Az a baba vére! A megszületés után is lélegzik azon keresztül, akár egy órán át! Az újszülött teste ugyanis összepréselődik a szülőcsatornán történő áthaladáskor, és a méhlepényt szabályosan „felfújja” vérrel. Ezzel akár 300 ml vér is visszapréselődhet a méhlepénybe, átmenetileg! Ez a gyermek vére, ezt (az anya oxigénjével együtt) vissza kell kapnia! Megszületés után csendben, türelmesen meg kell várni, míg a köldökzsinór magától elfehéredik. Csak utána szabad elvágni. A várakozási, átállási idő általában 40-60 perc! Miután a vérkeringés leállt, leválik, „megszületik a méhlepény” is. A gyerek kibújásával a születésének még nincs vége, siettetéssel ne zavarjunk bele az Anyatermészet menetrendjébe! Minden zavarás, erőltetés, konfliktálás nagyon veszélyes a babára nézve! Vannak szülészetek és túlterhelt klinikák, ahol időbeosztás szerint vezénylik a szüléseket. Itt nem várnak órákat a szülőasztalon, siettetik, majd ha lehet gyorsan leválasztják a gyermeket az anyjáról. Ezt a gyermek szervezete súlyos vérveszteségként éli meg, és komoly veszélybe kerülhet, károsodhat, megnyomorodhat egy életre. Ebből a szögből, ebben a síkban találhatók az agyi gócok. Lelki szinten érzelmi kilengés, túltengés. A velőállomány metszetén így néz ki a relék elhelyezkedése. LÉLEK AGY v.7.2014.04.14. Lép (mezodermális kötőszövet) Biológiai funkciója: a vérösszetétel-alakításban vesz részt, nagyobb méretű módosult nyirokcsomó. A „korai leválasztással”, amikor akár 300 ml vér is visszatorlódhat, visszapréselődhet a méhlepénybe (ez a baba testtömegének kb. 10%-a!), beindul a vérhigítás, vérzékenység tünettel…”

USA, CBS News – Vakcinaellenes tendencia: a szülők elutasítják az újszülöttek vitamin-injekcióval való ellátását

A közelmúltban egy az Egyesült Államokbeli kanyaró járvány kitörésével kapcsolatosan a védőoltás-visszautasítás kérdése egyre nagyobb figyelmet kapott. Most orvosok hívják fel a figyelmet egy hasonló problémára: egyes szülők elutasítják a belső vérzés megakadályozása érdekében újszülötteknek rutinszerűen adott K-vitamin-injekció adagolását.

Egy ilyen döntés következményei súlyosak lehetnek, állítják a gyermekgyógyászok. Az újszülötteknél gyorsan kialakulhat a K-vitamin hiány, mely veszélyes belső vérzéshez vezethet a belekben vagy az agyban.

„Amennyiben megtagadják az injekció beadását, a gyermek egészségével szemben gördítenek kockázatot”

– mondta Dr. Robert Sidonio Jr., az atlantai Emory Egyetem gyermekgyógyászati asszisztense.

A normál véralvadáshoz K-vitamin szükséges. Az idősebb gyermekeknél és felnőtteknél a bélben lévő baktériumok nagy mennyiségű K-vitamint termelnek. Azonban ez nem így történik a csecsemők esetén. Dr. Sidonio szerint

„Az anyatejjel nem jut megfelelő mennyiségű K-vitamin a csecsemő szervezetébe – függetlenül attól, hogy milyen gondosan szervezi étrendjét az anya”,

majd kiemelte:

„A világ összes kelkáposztája sem lenne elég.”

Ennek okán, 1961 óta az Egyesült Államokban napvilágot látó újszülöttek rendszeresen kapnak K-vitamint még azelőtt, hogy elhagynák a kórházat.

Néhány szülő azonban elkezdett ellenállni a vitamin-injekció adagolásának. Mint Sidonio elmondja: 2013-ban, míg a Vanderbilt Egyetem gyermek kórházában, Tenesseeben dolgozott, többször fordult elő K-vitamin hiánya miatt kialakult vérzéses probléma a praxisában.

Megállapítást nyert az is, hogy a fenti esetekben a csecsemők egyike sem kapta meg a K-vitamin-injekciót. Sidonio és munkatársa abban a nyolc hónapos időszakban hét K-vitamin hiánnyal összefüggésbe hozható esetet jegyeztek fel – melyek közül öt csecsemő esetében gyomor-bélrendszeri vagy agyi vérzés volt megállapítható.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Prevenciós Központjainak (U.S. Centers for Disease Control and Prevention) kutató munkája nyomán ún. „riasztó tendenciára” leltek – emelte ki Sidonio:

Azon szülők köre, akiknek gyermekei a Vanderbilt közelében található születés-központokban jöttek világra, 28 százalékuk (!) utasította el a K-vitamin injekció beadását.

Ugyanakkor nem világos, hogy az ilyen elutasítások milyen mértékben általánosak, mivel nem áll fenn követési rendszer az orvosok számára.

Megállapítást nyert továbbá, hogy ez a trend nem csupán Tenessee-re korlátozódik. A Journal of Emergency Medicine legutóbbi kiadásában, ohioi orvosok osztják meg értekezéseiket a K-vitamin hiányával való találkozásaikról:

A szülők tíz hetes gyermeküket a sürgősségi osztályra vitték, mondván, hogy az elmúlt két hétben egyre nyűgösebb. Azon a reggelen az anya a gyermek székletében vércseppeket észlelt. A vérvizsgálatok súlyos vérszegénységet, az egészséges vörösvérsejtek hiányát tárták fel, az agyi CT-vizsgálat pedig az agyon kívüli foltszerű elváltozásokat jelzett. Végül a babát K-vitamin hiánnyal diagnosztizálták, miután az orvosok megtudták, hogy a család megtagadta a K-vitamin beadását, valamint a hepatitis-B elleni védőoltást.

Dr. Kayn Kassis – az egyik sürgősségi osztályon szolgálatot végző orvos, aki a colombusi Nationwide Gyermekkórházban kezelte a babát arról nyilatkozott, hogy az agy körüli vérzést sikerült megfékezniük egy K-vitaminos infúzióval – még szerencsére azelőtt, hogy súlyosbodott volna. Az ilyen jellegű agyvérzés ugyanis tartós károsodáshoz és akár halálhoz is vezethet.

Mégis miért utasítják el a szülők a K-vitamin-injekciót?

Néha a szülők, akik nem akarják, hogy gyermeküket védőoltásokkal lássák el egyszerűen azt hangoztatják, „Védőoltást ne!”
, és a szolgáltatók úgy gondolják, hogy ez magába foglalja az ampullás kiszerelésű K-vitamin injekciót is.

Vannak olyan szülő nők, akik teljesen „természetesen” kívánnak szülni és ezen okból megtagadják a K-vitamin-adagolást gyermekük számára.
Míg mások azért utasítják el a K-vitamint, mert tévesen úgy vélik, hogy veszélyes.

Dr. Sidonio elmondása szerint „sok internetes történet olvasható a K-vitaminról”, majd hozzátette: „Azt hiszem, ezek a szülők csak rossz információt kapnak. Sok internetes történet kering a K-vitaminról” – jegyezte meg.

Dr. Kassis azt javasolja, hogy ha a szülőknek kérdései merülnek fel a Konakion adagolásával kapcsolatban, akkor beszéljenek aggályaikról egy olyan orvossal, akiben megbíznak.

A Hospira-féle K-vitaminban olomínium van = azonnali vérrákot, Gilbert-kórt, autizmust okoz. A hazánkban forgalomban lévő K-vitaminban csak orvosi sósav” van, természetesen ezen szer IS kivezethető a Stipes nevű homeopátiás nozódával – kép forrása: Facebook.

A fő mítosz az, hogy a K-vitamin-injekció leukémiát okoz. Ez a feltevés egyetlen, elavult tanulmányból származott, mely e két elem közt korrelációról számolt be.

Az 1990-es évekből származó, később csalárdnak bizonyult tanulmány felvetette annak lehetőségét, hogy az MMR-oltás autizmust okozott. Az egészségügyi felelős személyek állítása szerint a fenti bizonytalanság következményei a közelmúltban bekövetkezett kanyaró-kitörések során mutatkoztak meg. Dr. Sidonio is azt erősítette meg, hogy a sürgősségi ellátásban tevékenykedő orvosok napjainkban már egyértelműen észlelik a K-vitamin elutasítás következményeit.

Dr. Sidonio három fontos tényezőt hangsúlyozott: „A K-vitamin injekció biztonságos, olcsó és hatékony. Nincs ok arra, hogy a szülők szükségtelen kockázatot vállaljanak és megtagadják azt.

A hazai szabályzás az átlagos testsúllyal, komplikáció nélkül született csecsemők esetén a K-vitamint szájon át javasolja beadni - nem kell a barbár amerikaikhoz hasonlóan agyonszurkálva „konfliktálni” a gyermeket.

Vincze Felícia mester-szülésznő tanúvallomása a Budapest Környéki Törvényszéken – tárgyalási hangfelvételek

Okirat-hamisítás?

Eljáró bíró szerint szüléskor jelenlévőként tüntettek fel egy olyan személyt, aki valójában nem volt jelen. Bíró figyelmezteti a tanút, hogy a kérdésére nem köteles válaszolni, mivel a válasza bűncselekmény lehet. Tanú ennek ellenére válaszolt, az alábbi tárgyalási hangfelvétel-részletből kiderül, hogyan:

Vita a K-vitaminról, a kormányrendeletről, az irányelvekről és a szokásokról

A tárgyalótermi hangzavarban nem mindent lehetett pontosan érteni. Márki-Zay Felicia cikkünk megjelenése után pontosítást kért, mert állítja: az ügyész nem vele, hanem a neonatológus orvossal folyatta le a jogszabályokra és irányelvekre vonatkozó vitát

– olvasható az ügyről elsőként tudósító 24.hu-n. A továbbiakban az olvasónkra bízzuk annak eldöntését, hogy vitázott-e az irányelvekről Vincze Felíciával a bíró.

Bíró arról kérdezi a tanút, hogy visz-e magával K-vitamint. Érdemes lesz a tanú alábbi válaszára, indoklására a későbbiekben emlékezni:

Alant a tanú 10 percen keresztül magyarázza, miért nem kell nála legyen K-vitamin, az előadás végén viszont már azt mondja, az utóbbi időben volt nála. Eljáró bíró arról is kérdezi a tanút, vonatkoznak-e rá az egészségügyi szabályok. Vincze Felícia elmondása szerint nem ismeri a csecsemőtáplálással kapcsolatos, több mint 10 éve hatályban lévő rendeletet:

Irányelvekkel ismeretével kapcsolatos anomáliák – mégis tudta, hogy be kell adni a K-vitamint, de hivatalosan nem tudja beadni. Majd előadja, nem tudja, mi az aktuális rendelet (emlékeztetőül: 2010 óta van érvényben a rendelet, azóta nem változott). Vajon szóba került a háziorvossal, Dr. Mile Gabriellával folytatott beszélgetése során a K-vitamin, a vérzékenység? Mire emlékszik a tanú?

A tanú alant előadja a nyomozati vallomását kiegészítve: akkor sem adhatja be a K-vitamint, ha van nála, mivel nem életmentésről van szó. Nem volt nála K-vitamin, de beszerezték – lejár a szavatossága és kidobják. Endre baba halálát követően már volt nála K-vitamin, de csak akkor adták be, ha a szülők hozzájárultak:

A szemcsepp szóba került a szüléskor, a K-vitamin nem. A tanú szerint a K-vitamin beadásának szükségessége nézőpont kérdése – csak az utóbbi években adják be:

dr. Holdampf Gusztáv bíró a tanúkihallgatás végeztével ismét feltesz egy utolsó kérdést a K-vitaminról, és a korai vérzésről:

Vincze Felícia: A K-vitamin leukémiára hajlamosít

I. r. vádlott, L. Csaba védőügyvédje arról kérdezi a tanút, hogy szerinte fontos-e a K-vitamin – vajon a tanú tud arról, hogy manapság mit csinálnak a kórházakban?

...Eljön 2011. szeptember 16-a. Éjszaka megindulnak a fájások. A nagypapa felhívja a Hódmezővásárhelyen lakó bábaasszonyt, aki elindul Agárdra. Mire megérkezik, már az anya karjában van a természetes úton, alig néhány kis fájással 6 óra 50 perckor a világra jött kisfiú. 3100 gramm. Szép és egészséges...” - idézet az éhenhalt agárdi kisfiú, Benjámin büntetőperéről tudósító Kocsis Noémi jegyzetéből. A sors, vagy a véletlen két azonos szereplőt rendelt Endre és Benjámin baba mellé: Vincze Felícia szülészt, és Dr. Mile Gabriella háziorvost...

Folytatjuk…

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

8 Trackbacks / Pingbacks

 1. Csecsemőhalál: ellentmondások Márki-Zay Péter feleségének tanúvallomásában - Makó Híradó
 2. Gyilkos felelőtlenség? – Hangfelvételek Márki-Zayné döbbenetes vallomásáról a korai vérzékenységben elhunyt csecsemő ügyében indult büntetőperben – HírZilla – Minden hír egy helyen!
 3. Gyilkos felelőtlenség? – Hangfelvételek Márki-Zayné döbbenetes vallomásáról a korai vérzékenységben elhunyt csecsemő ügyében indult büntetőperben – Hírmérce
 4. Gyilkos felelőtlenség? – Hangfelvételek Márki-Zayné döbbenetes vallomásáról a korai vérzékenységben elhunyt csecsemő ügyében indult büntetőperben – PestiSrácok
 5. PestiSrácok: Gyilkos felelőtlenség? – Márki-Zayné döbbenetes vallomásáról - Makó Híradó
 6. Engedélyek nélkül is vezetett le az otthonszüléseket Márki-Zayné – HírZilla – Minden hír egy helyen!
 7. Engedélyek nélkül is vezetett le az otthonszüléseket Márki-Zayné – Hírmérce
 8. Csecsemőhalál: továbbra is középpontban a be nem adott K-vitamin - A hírek főutcája

Válasz írása

Your email address will not be published.


*