Gyermekhalál: A bűnöző háziorvos, Dr. Mile Gabriella és demenciás kollégája miatt menthetik fel a vádlottakat

Dr. Mile Gabriella (k) és a demenciás asszisztense (j) a Budapest Környéki Törvényszéken - kép: szegyenpad.com

Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos asszisztensének, és független szakértői bizottság meghallgatásával folytatódott az emberöléssel vádolt oltásellenes szülők pere.

Az asszisztens vallomásából kiderült: a doktornő mindig egy lapra jegyzetel, és utána viszi fel a gépbe az adatokat. Az is elhangzott, hogy nem volt aznap adminisztrációs feladata a vádlottakkal, hiszen nem volt idő rá, a szülők a rendelés végén érkeztek, ennek ellenére mégis 3,5 órát voltak a sértettel a rendelőben.

Az asszisztens nem emlékezett arra, hogy volt-e szó K-vitaminról, illetve arra sem, hogy aznap hány gyermek jelent meg a rendelőben. Az asszisztens nem tudta elmondani, hogyan néz ki a K-vitaminos doboz, azonban állítja: újszülött-csomagot szoktak volt kiállítani, a csomag tartalmazza a K-vitamin-receptet, mivel Dr. Mile orvosi szekrényében nincs K-vitamin.

[Emlékeztetőül: a korábbi tárgyaláson a gyermek-háziorvosok szégyene, Dr. Mile Gabriella azt találta volt mondani, hogy a páciensei látják el K-vitaminnal: a szülők visszahozzák a be nem adott Konakiont. A felfüggesztett börtönre ítélt, továbbra is praktizáló bűnöző Dr. Mile Gabriella ügyészi kérdésére válaszul azt is közölte, hogy nem szokott K-vitamint beadni.]

Saját elmondása szerint nem tud semmiről, ami orvosi protokoll, ha elé raknak egy papírt azt ő felrögzíti. A program pedig, amiben az adatokat tárolják, lehetőséget ad a dátummódosításra. Továbbá arra sem tudott válaszolni, hogy a kiskönyv kitöltését rögzíteni kell vagy sem.

Arra a bírói kérdésre, hogy szokott-e más adatokat bevinni a rendszerbe, megtagadta a válaszadást, annyit azonban elárult, hogy a doktornő neve közszájon forog az otthonszülés kapcsán. Elmondta még, hogy tudja, hogyan kell receptkiváltáshoz taj-számot generálni születés előtt.

A demencia tárgyalótermi tüneteit mutató asszisztens-asszony Mile Gabriellát nem látta még K-vitamint beadni másnak sem, ennek ellenére a saját kollégája, Galambos doktornő által oltásellenesnek nevezett Dr. Mile továbbra is azt állítja, hogy 2012. december 4-én beadta a K-vitamint.

Az orvostársaság a leírtakra alapozta véleményét, miszerint nem történt K-vitamin beadás születéskor, későbbi vizsgálat során viszont szájon át megkapta a Konakiont. A professzor szerint azonban otthonszülésnél is gondoskodni kell Konakionról. A szülők kaptak D- és K-vitamin-receptet, de nem váltották ki azt. A boncolás kimutatta, hogy a gyermek halálát kétoldali agyvérzés és gyulladás okozta, melynek valószínűsíthetően a K-vitamin-hiány a forrása. A gyermek külső sérülései kizárják, hogy bántalmazták a vizsgálat eredményei alapján. Amikor a szakértők jelezték, hogy pupilladifferencia volt a szülők szerint is, a másodrendű vádlott azt mondta, hogy nem volt. Az orvosi papírok alapján a 6 hetes csecsemő hányásában vér volt, aminek az oka az alvadási zavar.

Az I. rendű vádlott szerint a gyermek hemofiliás volt, bár ezt a szakértők kizárták, hiszen van két egészséges fiúgyermek a családban. A bizottság egyik tagja 42 éve van a pályán, elmondása szerint nem találkozott még olyan szülővel, aki ne járult volna hozzá a gyerekét védő vizsgálatokhoz. Egyértelműen kimondták: ha a gyermek megkapja mind a három K-vitamin-adagot, nem halt volna meg, viszont az agyvérzés a kórházba szállítás előtti 1-6 nap között jelentkezett, mire a mentők kiérkeztek, addigra már visszafordíthatatlan volt Endre baba állapota. A bizottság szerint a szülők hiába akadályozták az orvosi ellátást, a gyermek mindenképp meghalt volna. Az édesapa szerint a gyermeket túlinfúziózták, ebbe halt bele, bár kórházba szállítása előtt elveszítette a vérmennyisége felét a csecsemő.

A büntetőper hematológus igazságügyi szakértő kirendelésével, illetve a Dr. Mile Gabriella által használt adminisztrációs praxis-szoftver karbantartójának kihallgatásával folytatódik 2019. június 28-án.

Tudósításunk Molnár Szilvia közreműködésével készült.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*