Enyhébben minősülhet a K vitamin be nem adásával megvádolt szülők cselekménye

Kép: Polcz Péter / szegyenpad.com

A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. január 12-én indult büntetőeljárás L. Cs. vádlott és társa ügyében, akiket az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének elkövetésével vádol. Bebizonyosodás esetén a szándékos bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A törvényszék a 2019. október 16-i tárgyaláson a bizonyítás eredményeként megállapította, hogy a vádirati tényálláshoz képest a vádlottak terhére rótt bűncselekmény minősítése a vádtól eltérően, enyhébben, gondatlan emberölés vétségeként is minősülhet, melynek büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Szerkesztőségünk megítélése szerint a vádlottakat bűncselekmény bizonyítottságának hiányában akár fel is menthetik.

A vádlottak házastársak. A kisfiuk – az ügy sértettje – a vád szerint a szülést követően nem kapta meg a szükséges K vitamint. A szülők magatartásukkal hozzájárultak a csecsemő 2013. január 8. napján bekövetkezett halálához.

A büntetőügy a Budapest Környéki Törvényszéken 2020. február 4-én perbeszédekkel folytatódik, a 2019. február 6-i határnapon ítélethirdetés várható.

Budapest, 2019. október 16.
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*