Pozitív koronavírus-teszttel ijesztgetett – félelemkeltéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt áll bíróság elé

Kép: 24.hu / szegyenpad.com

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint egy férfi ismerősére ijesztett rá azzal, hogy az ismerősének pozitív a tesztje, és megy érte a mentő. Az ügyészség büntetővégzés meghozatalát és pénzbüntetés kiszabását indítványozza, írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vádlott, egy ötvenegy éves férfi ismerőse volt egy másik férfinak, a sértettnek. A vádlott tudomást szerzett tarról, hogy a sértettet a munkahelyén 2020. április 6-án koronavírus tesztnek vetették alá, és ha az eredmény pozitív, akkor aznap este telefonon fogják értesíteni a sértettet. A vádlott az esti órákban felhívta a sértettet azzal, hogy a teszteredménye pozitív lett, csomagoljon össze, mert érkezik hozzá a mentő, hogy karanténba szállítsák. A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, azonban a mentő – mivel a sértett tesztje valójában negatív lett – nem érkezett meg.

A Budapesti XIII. kerületi rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a terheltet.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen – mivel a vád szerint egészséget veszélyeztető esemény bekövetkezésének látszatát keltette – félelemkeltéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*