Közérdekű adatigénylés Budapest XVII. kerület Rákosmente Gyámhivatalától

Tisztelt Budapest Főváros XVII. Kerületi Kormányhivatala Gyámügyi Osztály!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

2012. április 12-étől kezdődően, jelen keltezésig:

 1. Hány alkalommal indult ügyészségi törvényességi felügyeleti eljárás Budapest Főváros XVII. kerületi Gyámhivatala ellen?
 2. Hány alkalommal fordultak tisztességes eljárás sérelme miatt a Fővárosi Törvényszékhez Budapest Főváros XVII. kerületi Gyámhivatala visszás ügyintézése vonatkozásában az ügyfelek – avagy hány alkalommal perelték be az első fokú Gyámhivatalt a másodfokú Kormányhivatal útján?
 3. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (ombudsman) hány alkalommal kezdeményezett vizsgálatot Budapest Főváros XVII. kerületi Gyámhivatala vonatkozásában?
 4. Hány alkalommal, és milyen összegben bírságolt Budapest Főváros XVII. kerületi Gyámhivatala kapcsolattartás végrehajtása ügyében kapcsolattartásra kötelezett terhére?
 5. Hány alkalommal tettek feljelentést kiskorú veszélyeztetése tárgyában?
 6. A gyámhivatali ügyintézők milyen gyakran vesznek részt munkaalkalmassági vizsgálaton, különös tekintettel a mentálhigiénés szűrésre?
 7. Átlagosan hány ügyet intéz egy-egy ügyintéző?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.

Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2017. április 12.

Üdvözlettel:

Antal Béla újságíró

Törvényes határidőn belül érkezett válaszuk:

1 hozzászólás

 1. Tisztelt Antal Béla!

  Nekem is van boven bizonyithato problemam a XVII.ker.-i gyamhivatallal. Evek ota… az 5.ugyintezovel is. Azt azonban nem ertem, hogy mi volt ezzel a cikkel a celja. Mi derult ki? Sok vagy keves a feljelentes? Sok vagy keves a kiszabott birsag?
  (Engem pl.az is erdekekt volna, hogy hanyszor rendeltek el elmeorvosi szakertot? Hanyszor szuneteltettek lathatasi jogot, vagy rendeltek el felugyelt lathatast? Hanyszor allapitottak meg, hogy valaki visszael lathatasi jogaval?)
  De ezek altalanossagok. Egyedi esetek tomkelege tanusagos lehet.

Válasz írása

Your email address will not be published.


*