Ügyészségi eljárást kezdeményeztünk a csepregi gyermekhalál ügyében

Kép: 112press.hu / szegyenpad.com

Az érintett hatóságok közül senkinek sem tűnt fel semmi szokatlan a családnál. A vád szerint a szülei bántalmazták a két és fél éves kisfiút, Mátét. A kisfiú azért kapott tüdőgyulladást, mert ruha nélkül feküdt a földön. A szülők tavaly februárban találtak a holttestére – írja az index.hu

A vád szerint szeméthalommal teli gyerekszobába zárták be a csepregi szülők négy gyermeküket, az ajtót leláncolták, csak ételt adtak be nekik, de azt már nem ellenőrizték, hogy megették-e.

Tavaly februári fotók kerültek nyilvánosságra az akkor ötgyerekes csepregi család házról, miután holtan találták a szülők két és fél éves kisfiukat, Mátét – írja az rtl.hu.

Máté halálát az okozta, hogy  többször feküdt a földön ruha nélkül, majd tüdőgyulladást kapott, de szülei nem vitték orvoshoz. Az éppen hatodik gyermekével várandós anya megpróbálta újraéleszteni órák óta halott kisfiát, miközben segítséget hívott.

Van nagyon komoly módszertani útmutatás, mind az egészségügyben dolgozók, mind a szociális ellátásban, oktatásban dolgozók számára, hogy hogyan kell felismerni a bántalmazást. Ezekben az esetekben a gyerekekkel is kellett volna beszélni, nem tudom, hogy ez megtörtént-e. A szülőkkel is a felületesnél egy sokkal alaposabb beszélgetést kellett volna folytatni

– mondta Herczog Mária szociológus az RTL-nek.

Tekintettel arra, hogy az Index-cikkben közöltek felvetik az ügyben érintett gyermekvédelmi szervek szakmai hanyagságának, hiányosságának gyanúját, szerkesztőségünk a mai nap folyamán a Vas Vármegyei Főügyészségen eljárást kezdeményezett a Kőszegi Járási Hivatal Gyámügyi Osztályával, valamint a Terü­leti Gondozási Központ Csepreg, mint család-és gyermekjóléti szolgálattal szemben.

Leláncolták a szülők a gyerekszoba ajtaját, holtan találták a kisfiút Csepregen

Leláncolták a szülők a gyerekszoba ajtaját, holtan találták a kisfiút Csepregen – Az érintett szervek korábban semmi szokatlant nem találtak a családnál.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*