Csepregi gyermekhalál: Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a szülők mulasztása miatt meghalt egy 2 éves gyermek – írja az ugyeszseg.hu

Csepregi gyermekhalál: a rendőrség újabb megdöbbentő részleteket közölt a szülőkről
Csepregi gyermekhalál: Az ügyészség szerint sem mulasztott a gyermekvédelem, a védőnő és a gyermekorvos tevékenységét nem vizsgálták

A házaspár egy Vas vármegyei városban élt öt gyermekükkel, az anya a hatodik gyermekkel volt várandós. A szülők elhanyagolták a gyermekeik gondozását, elemi szükségleteik kielégítését. Éjszakára az idősebbeket – 5, 4, 3 és 2 évesek voltak – egy szobába zárták, ahol a fekvőhelyük egy 160×200 cm-es ágy volt, s reggelig nem engedték ki őket. A szobát nem a szükséges rendszerességgel takarították, emiatt az szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel, széklettel szennyezett volt.

A 2019 augusztusában született fiuk testi és szellemi fejlődése egyre jobban romlott, emiatt teljes mértékben kiszolgáltatottá vált a szüleinek. Gyakran az ágyról leesve az éjszakát ruhátlanul a padlón töltötte. A szülők agressziója leginkább feléje irányult, bántalmazták, előfordult, hogy az anya a földön fekvő kisfiúba belerúgott. A gyermek szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni nem tudott, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották a megfelelő táplálását. A már ülni nem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, azonban szülei orvoshoz nem vitték el, aminek következtében néhány nap múlva, 2022. február 7-ről 8-ra virradó éjszaka meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt 10 órakor vették észre.

A szülők nevelési gyakorlata a gyermekeik testi és lelki épségét súlyosan veszélyeztető volt.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottakat bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélte, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatóak. Végleges hatállyal eltiltotta őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülnének kapcsolatba. Szülői felügyeleti jogukat a gyermekeik vonatkozásában megszüntette.


Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezéseket jelentettek be.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottak büntetése szükséges és arányos.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

A csepregi gyermekgyilkosság vádiratának ismertetése (Figyelmeztetés: lelkileg megterhelő!)

A szülők hosszú ideig bántalmazták az egyik, fejlődésében visszamaradt gyermeküket és hagyták elsorvadni, de a többi gyermeküket is elhanyagolták. A súlyos, kezeletlen betegségben elhunyt kisfiút előtte verték, a nyakánál fogva cipelték és volt, hogy piszkafát akasztottak a ruhájába és úgy vitték, a pelenkáját napokig nem cserélték ki.

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*