A gyermekeikkel fajtalankodó szülők 9 és 8 év fegyházat kaptak

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. február 26-án zárt, folytatólagos tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinak és nőnek a büntetőügyében, akiket folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak.

M. A. I. r. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki 2 rendbeli folytatólagosan, 1 esetben bűnsegédként elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében és 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlottat 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette alól felmentette a bíróság.

O. N. II. r. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében és 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság a vádlottak szülői felügyeleti jogát öt gyermekük vonatkozásában megszüntette.

A bíróság a vádlottakat gyermekeik sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt marasztalta.

Az ítélet zárt tárgyaláson született, így részletesebben a vádlottak terhére megállapítottak erkölcsi okokból és a sértett kiskorú gyermekekre tekintettel nem közölhetők.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen mindkét vádlott és védőik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek, az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Az ítélet nem jogerős.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*