Élve temette el áldozatát a volt rendőr-magánnyomozó – életfogytiglanra ítélték

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt, írja a birosag.hu

A vádlott 1987. október 31. és 2014. december 21. között rendőrként teljesített szolgálatot, majd leszerelését követően többek között magánnyomozással és őrzés-védelemmel foglalkozott. A bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban élelmiszerkereskedelmi cégekben dolgozott, ám számottevő jövedelme nem volt.

A sértett házassága a 2000-es évek elején megromlott. Férjével külön költöztek, de nem váltak el. A férj a cégének teljes tulajdonjogát a sértettre és a közös gyermekükre megosztva átruházta, azonban ügyvezetői pozíciójáról nem mondott le, illetve a cég bankszámlája felett is ő rendelkezett. A sértett és férjre viszonya akkor romlott meg végleg, amikor a sértett pénzzé akarta tenni az üzletrészét.

A vádlott korábbi élettársa útján ismerkedett meg a sértett férjével és tudomást szerzett a köztük fennálló pénzügyi ellentétekről. Elhatározta, hogy erre hivatkozva megpróbál pénzt szerezni a sértettől, így elkezdte megfigyelni vagy megfigyeltetni a sértett lakóhelyét és szokásait. 2017 áprilisában egy parkolóban beült a sértett mellé annak kocsijába és bemutatkozás nélkül valótlanul állította, hogy a sértett férje 40 millió forinttal tartozik neki.

A vádlott elhatározta, hogy megöli a sértettet, ezért újabb találkozót kezdeményezett. Amikor a sértett beült a vádlott autójába, egy erdős területre hajtottak, ahol a sértettet az autóból kiszállította. Dulakodást követően több alkalommal fejen ütötte, majd zsebkésével háton, mellkason és nyakon szúrta a sértettet. A vádlott a sértett mobiltelefonját kikapcsolta és a táskájával, cipőjével együtt eltulajdonította.

A sértett még életben volt, amikor a vádlott az elkövetés helyszínének közelében eltemette.

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra legkorábban 30 év kitöltését követően bocsátható.

Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A vádlott letartóztatását a másodfokú ítélet kihirdetéséig a bíróság fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős.

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*