Mire vártok, meghaljon a gyerek? – lelki terror, megöléssel fenyegetőzés, hamis tanúzásra biztatás?

ut sementem feceris, ita metes

id. Cseh Zoltán - kép: Polcz Péter

L. Csaba szerint vendéglátói eladták a gyermekét a gyilkos, gyermekkínzó, szervkereskedő orvosoknak. A házaspárt vendégül látó – időközben elhunyt – Csehné V. Mária szerint L. Csaba a megölésével fenyegetőzött, 300 ember előtt üvöltözött, illetve a II. r. vádlott-édesanya arra kérte, tanúkihallgatásakor vallja azt, hogy az ő hibája miatt kellett orvost hívni a sugárban hányó babához, vehemens szembesítések – tanúk meghallgatásával folytatódott a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés vádjával bíróság elé állított egykori oltáskritikus-békenagykövet–művész-házaspár, L. Csaba és L. Ada büntetőpere.

A 2018. június 06. napján megtartott harmadik nyilvános tárgyaláson a bíróság az Érden történt cselekmények tárgyában hallgatott ki tanúkat. id. Cseh Zoltán a szabályos idézés ellenére nem jelent meg, eljáró bíró rövid szünetet rendelt el, s rövid úton, telefonon kereste meg Cseh Zoltánt. Mint kiderült, a tanú megfeledkezett a tárgyalásról.

Az időközben elhunyt Csehné V. Mária közigazgatási eljárás keretében megtett tanúvallomásának ismertetésével kezdte meg a bíróság a tárgyalást. Az alábbi hangfelvételen hallható: Csehné többek közt azt állította, hogy a baba 2-3 alkalommal sugárban, véreset hányt. Előadta azt is, hogy az orvos kihívásáról kizárólag L. Csaba vádlott dönthet, így meg kell ő várni. Csehné azt állította, hogy L. Csaba szerint mint vendéglátók eladták a gyermekét az orvosoknak, akik megölik, megkínozzák a babát:

Alább újfent Csehné későbbi, rendőrség előtt tett tanúvallomása hallgatható meg a tanácsvezető bíró által tolmácsolva. Néhai Csehné szerint L. Csaba I. r. vádlott lelki terrorban tartotta őt, megölésével fenyegette meg, illetve 300 ember előtt üvöltözött. Csehné szerint a II. r. vádlott-édesanya arra kérte őt, mondja [hazudja] azt, hogy miatta kellett orvost hívni. Csehné szerint I. r. vádlott, L. Csaba orvosi eset:

id. Cseh Zoltán – kép: Polcz Péter

A soron következő tanú, id. Cseh Zoltán szerint L.-ék hibáztak, de nem bűnözők – rendes szülők.

Cseh Zoltán szerint a gyermek háromszor sugárban hányt, rosszul volt. A gyermek pupillái ki voltak tágulva. A vádlottak ugyanakkor megtiltották a fiának, hogy orvost hívjon.

A tanú szerint csúnyán viselkedett Csaba a kórházban is. id. Cseh Zoltán többször hangsúlyozta: Csaba döntötte el, kell-e orvost hívni.

A tanú szerint az ügyeletes gyermekorvos kérdezte a szülőket a K-vitamin beadásáról. A gyermeknek nem volt egészségügyi kiskönyve:

Ügyész kérdésére válaszul Cseh Zoltán tanú előadta: Ada hisztizett, balhézott a gyermek állapota miatt. Cseh szerint L. Csaba hamis tanúzásra biztatta – azt kellett volna vallania, hogy a gyermeknek nem volt semmi baja a kórházba szállítást megelőzően:

Cseh Zoltán tanút végül az ebédszünetet megelőzően szembesítette a bíróság a vádlottakkal. L. Csaba első kérdése a tanú alkoholos befolyásoltságáról szólt. Cseh Zoltán ironikusan előadta: egész nap három sört ivott, be volt állva, mint a déli busz. I. r. vádlott szerint megfenyegette őket Kary doktornő, tanú eme állítást cáfolta. Említésre került a házigazda romlott étele, Cseh Zoltán szerint a mentős kérdezte tőle: ki ez a hülye? 

Pillanatkép: L. Csaba a tanút a jelenlévő hallgatósággal szembesíti – kép: Polcz Péter

E perben már megszokottá vált abszurd jelenet hallható az alábbi tárgyalási hangfelvételen: I. r. vádlott megkérdezte a tanút, hogy a jelen lévő hallgatóság közül kikkel találkozott – avagy L. Csaba id. Cseh Zoltán elfogultságát firtatta. Ada szerint az őket vendégül látó házigazda-tanú a lencselevessel húzta az időt, ilyentén akadályozva a gyermek orvosi ellátását. A szembesítés során az édesanya tagadta, hogy a tanú nyakába borult, viszontválaszában id. Cseh Zoltán közölte, még mindig nedves a pólóm:

Az ebédszünetet követően a bíróság a Cseh Zoltán által említett fiatal házaspárt hallgatta ki. A tanúk korábban nem ismerték a vádlottakat. Eljáró bíró immáron másodízben érdeklődött Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvosról, s mint kiderült, a fiatal házaspár gyermekeinek is ő volt – természetesen véletlenül – másfél évig az orvosa. A tanú-édesanya előadta, hogy a homeopátia, illetve a homeopátiás oltáskivezetés miatt választották az agárdi „fényevő” büntetőper jogerősen elítélt orvosát. A Fővárosi Ítélőtábla által jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt, XVII. kerületben praktizáló gyermek-háziorvos körzeten kívül látta el a tanú-házaspár, és jelen ügy vádlottjainak gyermekét, Endre babát, ahogy az éhenhalt agárdi kisfiút, Benjámint is. Dr. Milét újfent tanúként idézi majd a bíróság, meghallgatása 2019. elején várható. Mile doktornő tanúvallomásának fontos szerepe lesz a bizonyítási eljárás során – az eddig rendelkezésre álló információk alapján Milét várhatóan nem fogja támadni a vádlott-házaspár.

A bíróság 2018. június 08. napján a tárgyalást Kary doktornő, s ápolója, valamint sofőrje, illetve a mentősök kihallgatásával folyatta. Bűnügyi tudósításunkat e tárgyalási napon történtekkel – újfent tárgyalási hangfelvételek publikálásával – hamarosan folytatjuk…

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

Légy első hozzászóló

Válasz írása

Your email address will not be published.


*