Oltásmutyi: „Dr. Mile Gabriella oltásellenes” – az éhenhalt agárdi kisfiú haláláért felelős homeopata-doktornő ellen vallott saját kollégája

Illegális otthonszülés során világra jött gyermek védőoltását mutyizta le Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos - közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség

Dr. Szabó Eszter, a Központi Kerületi Bíróság büntetőbírója tanú elé tárja a tárgyi bizonyítékot - kép: szegyenpad.com

Tárgyalási hangfelvétellel: Felelősséget az időközben elhunyt szülőtársára hárító, illegális otthonszülést igénybe vevő édesanya, Dr. Galambos Éva gyermek-háziorvos oltásellenesnek tartja saját kollégáját, Dr. Mile Gabriellát, „később” kitöltött egészségügyi kiskönyv – kezdetét vette Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos közokirat-hamisítás tárgyú büntetőpere.

Előzmények

Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvost tanúként idézte a Budapest Környéki Törvényszék az oltásellenes szülők büntetőperében. Dr. Mile volt az agyvérzésben elhunyt Endre baba körzeten kívüli háziorvosa (ahogyan az éhenhalt agárdi kisfiú, Benjámin esetében is). A 2019. január 4. napján lefolytatott tanúkihallgatás során eljáró bíró, Dr. Holdampf Gusztáv Gábor – törvényes figyelmeztetést követően, miszerint megtagadhatja a válaszadást – arról kérdezte Dr. Milét, hogy folyik-e ellene büntetőeljárás. Mile doktornő ahelyett, hogy megtagadta volna a válaszadást,

szemrebbenés nélkül azt hazudta a bíró számára, hogy nem folyik ellene büntetőeljárás.

Dr. Holdampf viszontválaszában közölte: közokirat-hamisítás ügyében folyik a tanú ellen büntetőeljárás. A vád szerint Dr. Mile csak papíron adta be a kötelező védőoltást.

A nyilvános bírósági tárgyalási jegyzékben nem szerepelt Dr. Mile újdonsült büntetőpere. Szerkesztőségünk hamar kiderítette a Dr. Holdampf Gusztáv Gábor bíró által a sajtó számára közölt információk alapján a jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt doktornő soron következő büntetőperének tárgyalási időpontját.

Pecsételős mutyizás – hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette

Dr. Mile Gabriella ellen a Fejér Megyei Kormányhivatal feljelentése alapján indult nyomozás 2015. decemberében, amelyet követően az illetékes kerületi ügyészség 2018. júniusában emelt vádat hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt. Dr. Mile a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megtartott előkészítő ülésen nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, így került sor 2019. február 12. napján az első tárgyalására.

Illegális otthonszülésbe bevont gyermek-háziorvos: Dr. Mile Gabriella

A tárgyaláson tanúként idézte a bíróság Dr. Mile „szolgáltatásait” igénybe vevő édesanyát. Sz. Rita közölte: terhesgondozásra járt, azonban a védőnői szolgálatot már nem vitte igénybe, mivel elmondása szerint őt nem kereste egyetlen védőnő sem, ugyanakkor azt is előadta, hogy a védőnő eltűnt.

2011-ben, otthonszülés keretében szült Budapesten, két bába volt a segítője. [2011-ben még nem rendelkezett egyetlen hazai egészségügyi szolgáltató sem intézeten kívüli szülési ellátásra szóló ÁNTSZ-engedéllyel – a szülés tehát illegális körülmények közt zajlott.]

A fejér megyei S. Rita az időközben elhunyt szülőtársára vonatkozóan közölte:

„konfliktusom a gyermekeim apjával a szüléskor kezdődött. Béranyaként tekintett rám. Próbáltam tiltakozni. Az otthonszülés az édesapa ötlete volt”

– tökéletes védekezés: az elhunyt apuka álláspontját nyilvánvalóan már nem ismerhetjük meg.

S. Rita szerint a gyermek apja intézte Dr. Milével történő kapcsolattartást, mindent ő intézett. Nem emlékszik arra, hogy milyen vizsgálatokat végzett a gyermekén. Bíró azon kérdésére, hogy ki intézte az oltást, a tanú megtagadta a válaszadást. Ugyanakkor nem volt meg a gyermek egészségügyi kiskönyve.

Szembesítés: anyuka, vagy Dr. Mile hazudik?

Eljáró bíró szembesítette Dr. Milét az édesanyával, ugyanis a doktornő a nyomozati vallomásában azt állította, hogy az anyuka kereste meg őt. Dr. Mile fenntartotta azon állítását, hogy az édesanya telefonon kereste meg őt.

Szembesítés kezdete – kép: szegyenpad.com

Galambos doktornő nyomozati tanúvallomása: Dr. Mile Gabriella köztudottan oltásellenes – tárgyalási hangfelvétel

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tanúként idézte Dr. Mile kollégáit, köztük Dr. Galambos Éva doktornőt. Alábbiakban tárgyalási hangfelvétellel közreadjuk az eljáró bíró, dr. Szabó Eszter által felolvasott, Galambos doktornő nyomozati szakban tett tanúvallomását:


Galambos doktornő fenntartotta a fent hallható tanúvallomását. Kiegészítésként előadta:

„Ez nem csak [az oltásellenesség – szerk.] a Mile doktornőre vonatkozik, hanem az összes homeopátiásra. Elvégeztem a két éves homeopátiás tanfolyamot, és ott nekem kemény vitáim voltak. Akkor rájöttem, hogy semmit nem ér a homeopátia, kemény vitáim voltak több kollegával az oltással kapcsolatban… Az utóbbi időben nem látunk sem gyermekbénulást, se kanyarót. Nekem még fulladt meg annak idején diftériás torokgyíkban gyerek, de ezek hála jó Istennek, a védőoltásoknak köszönhetően Magyarországon nincsenek. Tehát én feltétlenül oltáspárti vagyok…”

Eljáró bíró nyilatkoztatta a további tanúkat arról, hogy van-e tudomásuk oltás beadásának hiányáról. A ferihegyi úti rendelő személyzete egybehangzóan állította, hogy nincs tudomásuk ilyen ügyről.

A tárgyalás során kiderült: több hónapnyi késéssel készültek el a kötelező oltások dokumentációi.

Eljáró bíró Dr. Mile védőnő-kollégája elé tárta a gyermek egészségügyi kiskönyvét. A védőnő közölte:

nem az ő kézírása szerepel az egészségügyi kiskönyvben.

Emlékeztetőül: édesanya azt állította, hogy nem vett igénybe védőnői szolgálatot, mivel őt nem kereste fel egyetlen védőnő sem…

Eljáró bíró igazságügyi szakértőt rendel ki. A szakértő feladata az lesz, hogy megállapítsa az oltások beadását. A per további tanúk kihallgatásával, 2019. áprilisában folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon…

Folytatjuk…

Kérjük, iratkozzon fel a Szegyenpad.com
cikkértesítőjére:

SPAM-et azt nem, viszont a cikkeinket megjelenést követően azonnal küldjük!

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dr. Mile Gabriella háziorvos kalandjai, III. rész: fényevő-per - bukás a Kúrián | szegyenpad.com
  2. Fényevőper: bukás a Kúrián - hellodelsomogy
  3. Felmentette a bíróság a bűnöző háziorvost, Dr. Mile Gabriellát | szegyenpad.com
  4. Dr. Mile Gabriella kalandjai, III. rész: fényevő-per – bukás a Kúrián - Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos
  5. „Dr. Mile Gabriella oltásellenes” – az éhenhalt agárdi kisfiú haláláért felelős homeopata-doktornő ellen vallott saját kollégája - Dr. Mile Gabriella gyermek-háziorvos

Válasz írása

Your email address will not be published.


*